«Σκάνδαλο της Μενδώνη με την επαναφορά της Σταματούδη»

Έναν χρόνο μετά την παραίτησή της από την θέση της διευθύντριας του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), μια παραίτηση στην οποία, ουσιαστικά, εξαναγκάστηκε δεδομένου ότι τα μέλη του Δ.Σ του οργανισμού είχαν εισηγηθεί την αποπομπή της μετά την αποκάλυψη πως είχε δεχτεί δωρεά ύψους 120.000 ευρώ από την αμαρτωλή ΑΕΠΙ, την οποία όφειλε να ελέγχει, η κ. Ειρήνη Σταματούδη, επανέρχεται δριμύτερη.

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της νέας Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής η οποία θα είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση, πάντως, ήρθε από τον τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρολιάκο ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Η επιλογή του προσώπου της κ. Ειρήνης Σταματούδη για την θέση του προέδρου της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, το οποίο βαραίνει τους ώμους της κ. Υπουργού. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σταματούδη παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από την θέση της Διευθύντριας του ΟΠΙ, μετά την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού, η οποία ζητούσε την αποπομπή της. Βασική αιτία της αρνητικής εισήγησης ήταν η αποκάλυψη («Έθνος της Κυριακής», 5/8/2018), ότι ο ΟΠΙ είχε δεχτεί δωρεά ύψους 120.000 ευρώ από την ΑΕΠΙ, την οποία υποτίθεται πως όφειλε να ελέγχει.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος μάλιστα επιτίθεται και προσωπικά κατά της υπουργού Πολιτισμού λέγοντας: «Είναι πλέον φανερό ότι η κ. Μενδώνη έχει σχέδιο για τον Πολιτισμό και μάλιστα πολύ συγκεκριμένο: την πλήρη αποκατάσταση όλης της παλιάς στρατιάς «ημετέρων», ανεξαρτήτως προτέρου βίου. Όπου δε αδυνατεί να το κάνει νομότυπα το κάνει «δια της πλαγίας» προκειμένου να επιτύχει το στόχο της.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Κέντρικ Ναν του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε MVP Φεβρουαρίου στη Euroleague
3 Μαρτίου, 2025
Grand Hotel – επόμενο επεισόδιο: Ο Νικόλας και η Αγγέλα κάτι κρύβουν για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γαζή
3 Μαρτίου, 2025
Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και πότε είναι οι σχολικές αργίες
3 Μαρτίου, 2025
Ο Ολυμπιακός πολύ κοντά στην απευθείας συμμετοχή του στη League Stage του Champions League
3 Μαρτίου, 2025
Παναθηναϊκός – Φιορεντίνα: Χαμόγελα στους «βιόλα» με Μόιζε Κεν ενόψει του ματς στο ΟΑΚΑ
3 Μαρτίου, 2025
Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Το θέμα είναι να βγει στο φως η αλήθεια, το ποιος θα δικαιωθεί, θα το δούμε»
3 Μαρτίου, 2025
Γερμανία: Βίντεο με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς – Δύο νεκροί και 14 σοβαρά τραυματίες στο τροχαίο
3 Μαρτίου, 2025
Τρίκαλα: Διάρρηξη σε γνωστό κοσμηματοπωλείο – Οι δράστες άρπαξαν κοσμήματα αξίας άνω των 50.000 ευρώ
3 Μαρτίου, 2025
Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες σε καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στην Κατεχάκη
3 Μαρτίου, 2025
Στον δρόμο της επιστροφής οι χιλιάδες καρναβαλιστές της Πάτρας – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ Αχαΐας
3 Μαρτίου, 2025