Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί άλλα να λέει κι άλλα να κάνει

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τώρα να προτείνει αυτό που πολέμησε σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της υγείας», ανακοίνωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, ενώ παράλληλα σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό κατά την επίσκεψή του στην Κω.

Η ανακοίνωση του Ακη Σκέρτσου:

«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί άλλα να λέει και άλλα να κάνει. Προφανώς δεν μας εκπλήσσει. Χθες από την Κω -και σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη- εξήγγειλε την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές όταν υπάρχει ανάγκη. Να του θυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση με το άρθρο 56 του νόμου 4931/2022 «Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς σε έκτακτες ανάγκες» και το άρθρο 7 του νόμου 4999/2022 «Προκήρυξη θέσεων ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας με καθεστώς μερικής απασχόλησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν στήριξε αυτή τη ρύθμιση στη Βουλή και είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι προβαίνει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας. Έρχεται τώρα να προτείνει αυτό που πολέμησε. Δεν πιστεύουμε ότι μετάνιωσε, απλώς συνεχίζει να κάνει καλά αυτό που ξέρει, να κοροϊδεύει τους πολίτες.

Και κάτι ακόμα. Δεν ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να λέει κάτι για το μεταναστευτικό στην Κω, που είχε δοκιμαστεί σκληρά από τις μεταναστευτικές ροές και την ασυνάρτητη πολιτική -«η θάλασσα δεν έχει σύνορα»- των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ίσως γιατί η δική μας κυβέρνηση έδωσε λύση στο πρόβλημα και η σύγκριση είναι καταλυτική.

Όσο για την απάντηση σχετικά με το σχέδιο «Δήμητρα» του πιθανού κυβερνητικού εταίρου του Γ. Βαρουφάκη, μάλλον ήταν κάτι σαν «στρίβειν δια του Βερολίνου». Ένα απλό «όχι, ευχαριστώ» θα ήταν πιο άμεσο και αποτελεσματικό. Αλλά δεν το ακούσαμε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
11 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας: Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, η δίκαιη λαϊκή οργή δεν μπορεί να «νοθευτεί»
10 Μαρτίου, 2025
Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού
10 Μαρτίου, 2025
Ματ Ντέιμον για «Οδύσσεια»: «Τα γυρίσματα πάνε πολύ καλά»
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Ελλάδος: Με Καρέτσα οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα playoffs του Nations League
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο: «Κενές οι κατηγορίες της Δύσης περί ρωσικής δολιοφθοράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»
10 Μαρτίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025