Σκληρή αντιπολίτευση ζήτησε ο Τσίπρας από τους βουλευτές του

Σκληρή αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους βουλευτές του κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε τους βουλευτές του να αναδείξουν τις κυβερνητικές αδυναμίες στους τομείς ευθύνης τους και συγχρόνως να παρουσιάσουν την αναποτελεσματικότητα των κυβερνώντων στο χειρισμό των δύο μεγάλων κρίσεων που βιώνει η ελληνική κοινωνία, δηλαδή της πανδημίας και της ακρίβειας.

Στη συνεδρίαση ορισμένοι βουλευτές έθιξαν το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με τις καταγγελίες περί VIP ΜΕΘ λέγοντας ότι ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός δέχτηκε πολύ αυστηρή κριτική και από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αρχικώς έδειξε να παίρνει αποστάσεις από την γραμμή του κόμματος αν και αργότερα έκανε διορθωτικές δηλώσεις και κινήσεις. Μάλιστα κάποιοι μίλησαν για ανθρωποφαγία. Ο Παύλος Πολάκης κατά την παρέμβασή του είπε ότι όλα αυτά τα ζητήματα που αναδεικνύονται στη διάρκεια της πανδημίας όπως η θνητότητα στις ΜΕΘ ή το ότι βρίσκονται ΜΕΘ για πρόσωπα όπως μητροπολίτες είναι γνωστά σε όλους και σχολίασε ότι δεν πρέπει να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν υποστηρίζουμε τους συντρόφους μας.

Επίσης έμμεση απάντηση στον Νίκο Φίλη που είχε κάνει λόγο σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα για “δήθεν καταγγελίες” και ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση πάνω σε νεκρούς έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από την αρχή της πανδημίας καθαρή και θεσμική γραμμή, ενώ φέρεται να σχολίασε οι εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση με νεκρούς.