Σκληρό lockdown: Αλλαγές στο SMS 13033 και νέος κωδικός

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021 καταγράφηκε την Τρίτη (2/3), με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.353 νέες μολύνσεις και να έχει σημάνει συναγερμός στους ειδικούς για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Μέσα στα νέα μέτρα που αναμένονται να ανακοινωθούν, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και αλλαγή για τα SMS στο 13033.

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να μπει όλη η χώρα στο «βαθύ κόκκινο», κάτι που σημαίνει σκληρό lockdown σαν εκείνο του Μαρτίου του 2020.

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αναγκάζει μάλιστα την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να συνεδριάσει εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να αποφανθεί για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, έτσι ώστε να ανακοπεί η έξαρση του ιού.

Οι ειδικοί θέλουν τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν άμεσα με χρονοδιάγραμμα έως και τις 15 Μαρτίου, δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα.

Σε έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη θα «κλειδώσουν» τα μέτρα με τα οποία θα πορευτούμε τις 2 τελευταίες εβδομάδες του lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο τραπέζι σχέδιο αλλαγής των μετακινήσεων, με το πρώτο μέτρο τις αλλαγές στα SMS.

Αλλαγές στους κωδικούς «4» και «6»

Επί του παρόντος εξετάζεται η αναμόρφωση των κωδικών «4» και «6». Ενδέχεται να υπάρξει ένας νέος αριθμός για την σωματική άσκηση. Και αυτό διότι τεχνικά από το σύστημα διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς δεν μπορείς να στείλεις ένα ή δύο μηνύματα.

Μία πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να μην γίνεται χρήση πια του αριθμού 6 για βόλτες στην παραλία και εξερεύνηση στο βουνό. Έτσι δεν αποκλείεται οι ειδικοί να εισηγηθούν η χρήση του αριθμού 6 να γίνεται αυστηρώς για σωματική άσκηση και όχι για βόλτες σε άλλους δήμους και γενικότερα μακριά από το σπίτι του πολίτη.

Όσον αφορά το «4» έχει παρατηρηθεί ότι χρησιμοποιείται το ίδιο συχνά με το «6». Η απόφαση είναι να αλλάξει η χρήση του «6».

-Ad-