Σκουρολιάκος: «Ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας»

O τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ακύρωση της ενοποίησης του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο. 

«Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά αποδεικνύει πόσο ανέτοιμη είναι να κυβερνήσει» σημειώνει ο υπεύθυνος τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος.

Ο ίδιος τονίζει ότι «χθες το βράδυ και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός με την κα Μενδώνη. Από τη συγκεκριμένη συνάντηση εκδόθηκε σχετικό Δελτίο Τύπου, το οποίο μας ενημερώνει πως θα υλοποιηθεί το «μεγαλοπρεπές» σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο».

«Τελικά ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας. Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ.Πέτσας, ανακοίνωσε την ακύρωση της αναγγελίας, διότι το κληροδότημα Τοσίτσα δεν επιτρέπει την αλλαγή χρήσης του Πολυτεχνείου» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μας αποδεικνύει την προχειρότητά της. Δε σέβεται ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε τους εθνικούς ευεργέτες, οι οποίοι βοήθησαν το ελληνικό κράτος να σταθεί στα πόδια του».

Τέλος, ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού, «να εργασθεί με σοβαρότητα, αντιμετωπίζοντας τα θέματα στην υπαρκτή τους βάση και όχι να εργαλειοποιεί σημαντικά πολιτισμικά κεφάλαια της χώρας, για επικοινωνιακό όφελος».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι και τη Δευτέρα το έντονο κύμα ψύχους – Τα νέα στοιχεία της ΕΜΥ
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μεσσηνία: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο κρατουμένων που απέδρασαν από τα κρατητήρια
22 Φεβρουαρίου, 2025
Pamestoixima.gr και ΜΠΑΜ FC ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πιο δυνατή συνεργασία της χρονιάς
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τσούκαλης για τον θάνατο του Β. Καλογήρου: Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας – Σε 15 ημέρες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις θα δείξουν τι έχει γίνει
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Φοιτητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου τιμούν την μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σήμερα η πιο κρύα μέρα της κακοκαιρίας Coral, πού θα χιονίσει – Έρχονται βροχές από Δευτέρα
22 Φεβρουαρίου, 2025
Θλίψη στην Καστοριά για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου – «Είμαστε συγκλονισμένοι», λένε συνάδελφοί του
22 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωνία για τον εισοδηματία από τη Γλυφάδα: Απαγωγή βλέπει πίσω από την εξαφάνιση ο αδερφός του
22 Φεβρουαρίου, 2025