Σκουρολιάκος: «Ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας»

O τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ακύρωση της ενοποίησης του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο. 

«Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά αποδεικνύει πόσο ανέτοιμη είναι να κυβερνήσει» σημειώνει ο υπεύθυνος τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος.

Ο ίδιος τονίζει ότι «χθες το βράδυ και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός με την κα Μενδώνη. Από τη συγκεκριμένη συνάντηση εκδόθηκε σχετικό Δελτίο Τύπου, το οποίο μας ενημερώνει πως θα υλοποιηθεί το «μεγαλοπρεπές» σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο».

«Τελικά ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας. Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ.Πέτσας, ανακοίνωσε την ακύρωση της αναγγελίας, διότι το κληροδότημα Τοσίτσα δεν επιτρέπει την αλλαγή χρήσης του Πολυτεχνείου» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μας αποδεικνύει την προχειρότητά της. Δε σέβεται ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε τους εθνικούς ευεργέτες, οι οποίοι βοήθησαν το ελληνικό κράτος να σταθεί στα πόδια του».

Τέλος, ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού, «να εργασθεί με σοβαρότητα, αντιμετωπίζοντας τα θέματα στην υπαρκτή τους βάση και όχι να εργαλειοποιεί σημαντικά πολιτισμικά κεφάλαια της χώρας, για επικοινωνιακό όφελος».