AP PHOTO

Sky News: Ουκρανοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα κρυμμένοι σε πορτ-μπαγκάζ

Απεγνωσμένες προσπάθειες να φύγουν απο τις εμπόλεμες ζώνες της χώρας κάνουν οι άνδρες σε ηλικία μάχης

Ουκρανοί άνδρες προσπαθούν να ξεφύγουν από τη χώρα με κάθε τρόπο, μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Άνδρες σε ηλικία μάχης κρύβονται σε πορτ-μπαγκάζ και πηδάνε σε τρένα, κάνοντας απεγνωσμένες προσπάθειες να διαφύγουν από την εμπόλεμη Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Στην τελευταία ενημέρωση, το υπουργείο είπε ότι ορισμένοι άνδρες προσποιήθηκαν επίσης ότι ήταν αλλοδαποί ή προσπάθησαν να δωροδοκήσουν συνοριοφύλακες. Οι Ουκρανοί άνδρες σε ηλικία μάχης δεν επιτρέπεται προς το παρόν να φύγουν από τη χώρα και καλούνται να πολεμήσουν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Ένας άνδρας ανακαλύφθηκε στο πορτ μπαγκάς στη Lexus της συζύγου του σε ένα συνοριακό σημείο ελέγχου στη Λουζάνκα στα σύνορα Ουγγαρίας-Ουκρανίας. Ένας άλλος βρέθηκε κρυμμένος ανάμεσα σε πράγαματα, στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου Mitsubishi. Όταν τον ανακάλυψαν ο άνδρας προσπάθησε να δωροδοκήσει τους συνοριοφύλακες.

Κι ένας άλλος τέλος, πήδηξε σε ένα τρένο και προσπάθησε να περάσει τα σύνορα χωρίς να υποβληθεί στον έλεγχο των συνόρων, ανέφερε το υπουργείο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
33χρονος ήταν νεκρός για 42 ημέρες σε λόφο στον Βόλο σε απόσταση 70 χλμ. από τον Βασίλη Καλογήρου
26 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Εκατοντάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα & το εξωτερικό για τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία
26 Φεβρουαρίου, 2025
Γρίφος με την στάση του σώματος του Βασίλη Καλογήρου – Τι εξετάζουν οι ειδικοί
26 Φεβρουαρίου, 2025
Στοιχεία ότι ο Βασίλης Καλογήρου δολοφονήθηκε βρήκε ομάδα ερευνών που διορίστηκε από την οικογένειά του
26 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Επιμένει η οικογένειά του στο σενάριο της δολοφονίας
26 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Την Πέμπτη δημοσιεύεται το πόρισμα – Δεν έγινε δεκτό το αίτημα συγγενών των θυμάτων για αναβολή
26 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Εντολή να ανοίξει ο ιατρικός του φάκελος από την 1η Ιανουαρίου του 2024 και μετά
26 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Πυροβολισμοί έξω από δικαστήριο στο Μπίλεφελντ στη διάρκεια δίκης για τη δολοφονία πυγμάχου
26 Φεβρουαρίου, 2025
Μανώλης Λιδάκης: Η αποκάλυψη της αδελφής του λίγους μήνες πριν «φύγει» – «Εισχώρησε στο γόνατό του στρεπτόκοκκος»
26 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν
26 Φεβρουαρίου, 2025