Σκυλακάκης για Chevron: Η κυβέρνηση προώθησε τη λελογισμένη εξόρυξη υδρογονανθράκων

Για την αμερικανική εταιρεία Chevron, η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από το δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου μέχρι τα νότια της Κρήτης, με σκοπό την έρευνα για υδρογονάνθρακες, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, που μίλησε περί «μεγαλειώδους κωλοτούμπας» της κυβέρνησης, ο υπουργός χαρακτήρισε ανακριβές ότι το αίτημα της Chevron είχε γίνει πριν έναν χρόνο.

«Είναι σημαντική η απόφασή μας να προχωρήσουμε. Η κυβέρνηση ποτέ δεν σταμάτησε, αλλά αντίθετα προώθησε τη λελογισμένη εξόρυξη υδρογονανθράκων, γιατί ακριβώς έχει την άποψη ότι η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι και οικονομικά αποτελεσματική» όπως είπε, διευκρινίζοντας:

«Η Chevron ζητά το δικαίωμα να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις. Όταν γίνονται πολλές γεωτρήσεις έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις το κοίτασμα. Τα 11.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μπορεί να είναι το “ορεκτικό”, αλλά είναι μεγάλο και αποτελεί αύξηση κατά 25% ως προς την έκταση. Η Ελλάδα να ξέρετε έχει υπερεκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στην πράσινη ανάπτυξη ως προς τη μείωση διοξειδίου του άνθρακα. Παραμένουμε σε αυτό που είχαμε εξ αρχής σχεδιάσει, ενώ ταυτόχρονα προσαρμοζόμαστε στο νέο γεωπολιτικό τοπίο».

Τέλος, εξήγησε ότι σε περίπτωση που υπάρξουν ευρήματα υδρογονανθράκων από τις γεωτρήσεις, τα αποτελέσματα δεν δημοσιεύονται, καθώς αποτελούν «εμπορικό μυστικό» της εκάστοτε εταιρείας. «Η δουλειά της κυβέρνησης είναι απλά να δώσει την άδεια να ξεκινήσουν οι εξορύξεις σε κάθε περιοχή».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος επιχείρησε να κάψει το αυτοκίνητο προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου έπειτα από καβγά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών
22 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση στο Βερολίνο: «Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του δράστη»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Θρίλερ στη Βούλα: Αυτή είναι η Κινέζα που βρέθηκε κρεμασμένη στην σπηλιά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Νοίκιασε αυτοκίνητο, αγόρασε ποτά και ηχοσύστημα αποστέλλοντας με e-mail πλαστά καταθετήρια από τράπεζες
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γεωργιάδης για Τέμπη: «Οι πολλές ευγένειες τελειώσανε. Όλο αυτό πια είναι γελοιότητα. Δεν ντρέπονται επιτέλους;»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Έρευνες για βιασμό γυναίκας στη Χαλκίδα: Τέσσερις συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μάντζος για το επεισόδιο με συνεργάτιδά του στη Βουλή: «Υπήρξε έντονη διαφωνία, λιποθύμησε και χτύπησε στην πόρτα»
22 Φεβρουαρίου, 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι και τη Δευτέρα το έντονο κύμα ψύχους – Τα νέα στοιχεία της ΕΜΥ
22 Φεβρουαρίου, 2025