ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σκυλακάκης: Πότε θα επανέλθει η κανονικότητα στον τουρισμό

Την εικόνα της οικονομίας σκιαγράφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης τονίζοντας πως ευελπιστεί να επανέλθει η κανονικότητα τη νέα χρονιά.

Το «κλειδί» θα είναι οι μήνες που θα μεσολαβήσουν» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Όπως τόνισε, «οι τουριστικές επιχειρήσεις, όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα μετά την πανδημία, θα χρειαστούν και πάλι τους εργαζόμενους και αυτό θα συμβεί τον επόμενο χρόνο. Ούτως ή άλλως, οι συμβάσεις εργασίας στον τουρισμό να ξέρετε ότι είναι ένα περίεργο πράγμα, καθώς και για πολλούς μήνες οι άνθρωποι δεν δουλεύουν και καλύπτονται με το επίδομα ανεργίας».

Το μέλος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η ύφεση φέτος προβλέπεται να κινηθεί περίπου στο 8% «αλλά αυτό εξαρτάται από την ένταση της πανδημίας και τα μέτρα που θα πάρουμε το τελευταίο τρίμηνο. Ακόμη και ένας μήνας με έξαρση της πανδημίας μπορεί να επηρεάσει την ύφεση καταλυτικά αλλά και το ίδιο το έλλειμμα». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «τα φορολογικά έσοδα έχουν πάει σχετικά καλά με τα δεδομένα που έχουμε».