Σκυλακάκης – Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5: «Μικρή βοήθεια από το fuel pass – Όχι στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα»

«Θεμέλιο λίθο για τις επενδύσεις στην χώρα είναι η αξιοπιστία που ανακτά η οικονομία που βγαίνει από την ενισχυμένη εποπτεία», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Η αξιοπιστία ανοίγει το δρόμο των επενδύσεων και το κλειδί είναι ότι έχουμε έναν προϋπολογισμό που παράγει αυτά τα πλεονάσματα. Σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση εμείς κάναμε μειώσεις σε φόρους σε μια περίοδο δύσκολη» υπογράμμισε και τόνισε ότι «στην πανδημία αυξήθηκαν οι καταθέσεις καθώς έχουμε ρεκόρ επενδύσεων , μπορούμε και παρεμβαίνουμε σε μια περίοδο που ο κόσμος πιέζεται διεθνώς», συμπλήρωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Τόνισε δε ότι η χώρα έχει 2,9 δις έσοδα και από αυτά τα 800 εκ. οφείλονται στον ΕΝΦΙΑ καθώς προπληρώθηκαν ήδη 690 εκατ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «έκοψε» πάνω από 80 εκατ. από τον ΕΝΦΙΑ.

Στη συνέχεια είπε ότι από 1η Ιουλίου αλλάζει το σύστημα τιμολόγησης στο ηλεκτρικό ρεύμα και πρόσθεσε ότι η ΡΑΕ συνεχίζει την έρευνα για τα υπερκέρδη και θα δείξει τα ποσά όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. ενώ είπε ότι το νέο fuel pass θα δώσει μικρή ανάσα σε πολλούς.

Επίσης τόνισε ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ενίσχυσης των ευάλωτων νοικοκυριών. «Όποια παρέμβαση δεν πρέπει να τινάξει τα δημόσια οικονομικά στον αέρα» κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σκυλακάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο:

-Ad-