SMS στο 13033: «Βόμβα» με διαγραφή της επιλογής «4»

Από την Παρασκευή ξεκινά η κλιμάκωση των μέτρων σε όλη τη χώρα αυστηροποιώντας τις συνθήκες της εθνικής καραντίνας καθώς ήδη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη όπου στήνονται ακόμη και σκηνές έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για τη διενέργεια τεστ βρίσκεται μία ανάσα από το να χαρακτηριστεί εκτός ελέγχου.

Και καθώς ο περιορισμός της κυκλοφορίας είναι ο μοναδικός τρόπος να μπει χειρόφρενο στην ξέφρενη πορεία του πανδημικού ιού σε δεύτερη φάση αναμένεται… να κλειδώσουν τα δημοτικά σχολεία αλλά και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Αλλωστε το αυστηρό lockdown και κατά τις νυχτερινές ώρες συγκεκριμένα από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί που επιβάλλεται από αύριο το βράδυ είναι όπως σημείωναν χθες στα ΝΕΑ κυβερνητικές πηγές η τελευταία προειδοποίηση πριν από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενδεικτικό δε των ταχύτατων εξελίξεων και των εναλλαγών στα σενάρια που επεξεργάζονται στο Μαξίμου με πυξίδα τις εφιαλτικές εκτιμήσεις είναι ότι το μέτρο της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης και στους μαθητές του Δημοτικού είχε αρχικά προταθεί μόνον για την περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης όπου το ποσοστό θετικότητας αγγίζει πλέον το 32% και επιβεβαιώνει ότι είναι η έδρα του κορονοϊού. Εντούτοις και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πρόταση που προκρίνεται πλέον είναι να μην ισχύσει μόνον στις επιβαρυμένες περιοχές αλλά στο σύνολο της χώρας καθώς τα ανοιχτά σχολεία φαίνεται να κρατούν ενεργή την εξωσχολική κοινωνική ζωή κυρίως από τις συναναστροφές των γονέων και των κηδεμόνων ευνοώντας τις μεταδόσεις στην κοινότητα.

Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Μάλιστα η επέκταση της τηλεργασίας καθώς εφεξής κάθε δημόσιος και δημοτικός οργανισμός οφείλει να λειτουργεί με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό αναμένεται να αποτελέσει μαξιλαράκι για τις οικογένειες με μικρά παιδιά εφόσον ληφθεί η απόφαση για παύση λειτουργίας των Δημοτικών.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καραντίνα όμως αναμένεται να επιβληθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό καθώς ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο να κλείσει το παράθυρο της προπόνησης σε ομάδες των τριών με τον προπονητή που ισχύει για παράδειγμα στην περίπτωση του τένις ή στους αθλητικούς χώρους στίβου όπου επιτρέπονται έως και 60 αθλούμενοι.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα τελευταία όπλα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το επόμενο διάστημα για την αναχαίτιση του πανδημικού εχθρού είναι η… διαγραφή της επιλογής 4 από τα SMS που αποστέλλουν οι πολίτες για να λάβουν άδεια κυκλοφορίας και αφορά εκτός από τη συνοδεία των μαθητών στα σχολεία, την κίνηση για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη π.χ ηλικιωμένους.

Σε κάθε περίπτωση η λήψη οριζόντιων μέτρων όπως φάνηκε άλλωστε και κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ανεξαρτήτως ζωνών και επιδημιολογικών δεδομένων ανά περιφέρεια είναι το μοντέλο που έχουν υιοθετήσει κυβέρνηση και ειδικοί ενόσω κλιμακώνεται ο προβληματισμός και η ανησυχία.

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»