Sms στο 13033: Ο κωδικός που επιτρέπει να είσαι… όλη μέρα έξω

Την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, όπως και οδηγίες σε καταναλωτές και επιχειρηματίες.

Εκτός από το λιανεμπόριο, τη Δευτέρα θα ανοίξουν κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, Υπηρεσίες Διαιτολογίας. Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, όπως και τα ΚΤΕΟ. Σημειώνεται πως στις “κόκκινες” περιοχές θα λειτουργεί μόνο το click away.

Ωστόσο υπάρχει και ένα «κενό» στα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν.

Τα ψώνια θα πραγματοποιούνται με την αποστολή sms στο 13033 και συγκεκριμένα με τον κωδικό 2. Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση θα έχουν διάρκεια 2 ωρών. Δηλαδή ο καταναλωτής θα έχει δύο ώρες στη διάθεση του για να ψωνίσει από τη στιγμή που θα στείλει το μήνυμα.

Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα. Ποιος απαγορεύει στον καταναλωτή να σβήνει το μήνυμα και να στέλνει νέο έτσι ώστε να αυξάνεται συνεχώς η ώρα που έχει στη διάθεση του;

-Ad-