SMS στο 13033: Ποια κατάργηση; Ανατροπή «βόμβα» στο σχεδιασμό

H αντιστροφή μέτρηση για την κατάργηση του 13033, του υποχρεωτικού μηνύματος μετακίνησης (SMS) των διάφορων δραστηριοτήτων μας φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να εξετάζει δύο σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και τα δύο σενάρια βασίζονται στις ημερομηνίες ορόσημο που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα.

Προς ανατροπή στο σχεδιασμό

Αν και όλα έδειχναν ότι το SMS  στο 13033 θα καταργηθεί ταυτόχρονα με το άνοιγμα της εστίασης, αυτό το σενάριο δεν επιβεβαιώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, πλέον υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

  • Το ένα ενδεχόμενο είναι η 3η Μαΐου, δηλαδή η κατάργηση  με το άνοιγμα της εστίασης. Το άνοιγμα της εστίασης ενδεχομένως να φέρει και το τέλος του SMS.
  • Εναλλακτικό σενάριο είναι η κατάργηση των SMS να «μετατοπιστεί» για τις 15 Μαΐου, οπότε θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Όπως είχαν αναφέρει και στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων θα εκλείψει και η ανάγκη να στέλνουμε SMS.

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί θέμα SMS για την εστίαση, και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δεν θα χρειάζεται η αποστολή SMS για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

-Ad-