ÅíçìÝñùóç ôùí ìåëþí ôçò ÅðéôñïðÞò ðáñáêïëïýèçóçò ôùí áðïöÜóåùí ôïõ Åõñùðáúêïý Äéêáóôçñßïõ ôùí ÄéêáéùìÜôùí ôïõ Áíèñþðïõ áðü ôçí ÃåíéêÞ ÃñáììáôÝá ÁíôåãêëçìáôéêÞò ÐïëéôéêÞò ôïõ Õðïõñãåßïõ Ðñïóôáóßáò ôïõ Ðïëßôç, Óïößá ÍéêïëÜïõ. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Σοφία Νικολάου: «Σταματώ την εκστρατεία μου, η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω»

«Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές», σημειώνει η Σοφία Νικολάου η οποία δεν θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

«Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας», σημειώνει παράλληλα η κυρία Νικολάου στην πρώτη της ανάρτηση μετά την διαρροή των πληροφοριών περί μη ένταξης της στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Νωρίτερα, όπως ανέφεραν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, η Σοφία Νικολάου δεν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος αν και από την πλευρά της η πρώην γενική γραμματέας Aντεγκληματικής Πολιτικής ανακοίνωνε λίγο νωρίτερα πως… αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές 2023..

Η ανάρτηση της Σ. Νικολάου

«Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου. Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια. Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση.

Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου».