Σοκ: 5χρονο παιδί πέθανε από νόσο που πιθανόν συνδέεται με κορονοϊό

Ένα παιδί 5 ετών πέθανε στη Νέα Υόρκηαπό φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Καβασάκι, που πιθανόν συνδέεται με τον Covid – 19, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Άντριου Κουόμο, την Παρασκευή.

Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πλέον 73 περιπτώσεις παιδιών με τέτοια συμπτώματα, ενώ η επιδημία του κορονοϊού υποχωρεί, διευκρίνισε ο Κουόμο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρκετές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που παρουσίασαν αυτά τα συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι.

Η σχέση με τον Covid – 19 δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες την θεωρούν πιθανή. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε, επίσης, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύτηκαν σε όλη την Πολιτεία έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Ο Κουόμο είπε ότι οι νοσηλείες μειώθηκαν στις 8.196 την Πέμπτη (07.05.2020), από 8.665 που ήταν την Τετάρτη (06.05.2020). Είναι το χαμηλότερο επίπεδο νοσηλείας για τον Covid – 19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, από τις 27 Μαρτίου.