ΣΟΚ: Άφησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πέθανε από το κρύο

Ενα αγοράκι επτά μηνών έμεινε εκτεθειμένο στους περίπου -7 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον πέντε ώρες.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου στην πόλη Χαμπάροφσκ.

Σύμφωνα με το BBC, ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η πρώτη εκτίμηση για την αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους είναι η υποθερμία.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το παιδί ήταν στο καροτσάκι του στο μπαλκόνι, εκτεθειμένο στο ψύχος, για αρκετές ώρες και, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι γονείς του το είχαν αφήσει στο μπαλκόνι για να κοιμηθεί σε καθαρό αέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα BBC, αυτό αποτελεί «πάγια» τακτική – εκτός από τη Ρωσία – και στις σκανδιναβικές χώρες να αφήνουν τα μικρά παιδιά σε εξωτερικό χώρο, θεωρώντας πως τους κάνει καλό.

Το τραγικό περιστατικό έχει σοκάρει την κοινή γνώμη αναγκάζοντας το υπουργείο Υγείας να εκδώσει και ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να μην αφήνουν τα παιδιά εκτεθειμένα στο κρύο.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
K. Tσουκαλάς: «Το δίλημμα είναι ή παρακμή και Κυριάκος Μητσοτάκης ή θεσμική, οικονομική αναγέννηση, ΠΑΣΟΚ και Νίκος Ανδρουλάκης»
8 Μαρτίου, 2025
Και ο Γρηγόρης Δημητριάδης αποσύρει την αγωγή κατά του Αλέξη Κούγια: «Οι μάχες που δίνουμε στη ζωή έχουν ένα όριο και αυτό είναι ο θάνατος»
8 Μαρτίου, 2025
Σύλληψη τεσσάρων Τούρκων για την ανθρωποκτονία στη Γλυφάδα και εννέα προσαγωγές
8 Μαρτίου, 2025
Γ. Καραμέρος: «Η πρόταση δυσπιστίας λειτούργησε σαν μαγνήτης για να βγουν από το “κουτί” της συγκάλυψης αρκετά από τα γρανάζια»
8 Μαρτίου, 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν δέχομαι τη συγγνώμη Μητσοτάκη – Ο Κυριαζίδης ήταν αμετανόητος»
8 Μαρτίου, 2025
Διεγράφη ο Δ. Κυριαζίδης από τη Νέα Δημοκρατία
8 Μαρτίου, 2025
Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι: Οι ισχυρισμοί του κρεοπώλη στη συμπληρωματική απολογία του
8 Μαρτίου, 2025
Πάτρα: 60χρονος εντοπίστηκε αιμόφυρτος στον δρόμο με τραύματα στο κεφάλι – Τι εξετάζουν οι Αρχές
8 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις Απριλίου: Πότε θα καταβληθούν – Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
8 Μαρτίου, 2025
Τα σενάρια για το πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς νεαρούς στη Σπάρτη
8 Μαρτίου, 2025