ΣΟΚ: Έσφαξε τη σύντροφό του και δωροδόκησε ταξιτζή για να τον βοηθήσει να την τεμαχίσει

Στη σύλληψη ενός Πολωνού επιχειρηματία προχώρησαν οι Αρχές της Ταϊλάνδης με την κατηγορία της δολοφονίας της φίλης του, την οποία αφού πρώτα κατέσφαξε στη συνέχεια αναζητούσε, μέσω Google Translate, βοήθεια από έναν ταξιτζή να τεμαχίσει τη σορό!

Θύμα της δολοφονίας η 24 ετών Alona Savchenko από την Ουκρανία, η οποία διατηρούσε σχέση με τον Jan Jerzy Lagoda-Filippow, 25 ετών. Το ζευγάρι βρισκόταν στην Μπανγκόκ για διακοπές, με το τελευταίο πλάνο τους να έχει «τραβηχτεί» από κάμερα ασφαλείας στις 29 Απριλίου. Κάπου εδώ ωστόσο ξεκινάει το θρίλερ…

Αυτά τα πλάνα ήταν η αιτία να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δολοφονίας της 24χρονης καλλονής, καθώς λίγες ώρες αργότερα ο Πολωνός εμφανίστηκε ξανά κρατώντας μια βαλίτσα, μπήκε σε ένα ταξί και ζήτησε απλά με την βοήθεια του Google Translate να τον πάει «σε ένα καζίνο». Λίγο αργότερα, ο Filippow, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, προσέφερε στον ταξιτζή το ποσό των 44 δολαρίων για να τον πείσει να τον βοηθήσει να τεμαχίσουν το πτώμα της Alona, όπως αναφέρει η New York Post.

Ο οδηγός παρέμεινε ψύχραιμος και μόλις άφησε τον Πολωνό στον προορισμό του, τότε ειδοποίησε τις Αρχές. Η σορός της Ουκρανής εντοπίστηκε στον 32ο όροφο σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής Sathorn, μέσα σε μια λίμνη αίματος, με την άτυχη γυναίκα να φέρει μαχαιριές σε όλο της το κορμί, μια εξ αυτών στο λαιμό. Δίπλα στο άψυχο σώμα της Savchenko βρέθηκε ένα πριόνι, το οποίο πιθανότατα ήταν το όργανο με το οποίο θα τεμάχιζε τη σύντροφό του ο Πολωνός.

Οι Αρχές πιστεύουν πως ο Filipow θα έφευγε από την Ταϊλάνδη, καθώς εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην επαρχία Sa Kaeo, η οποία είναι κοντά στα σύνορα με τη γειτονική Καμπότζη.

«Πίνει τον καφέ του κανονικά στο κελί του και κάνει τις ασκήσεις τους. Δεν μας έχει πει το παραμικρό. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την Πολωνική Πρεσβεία για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες», ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης της Αστυνομίας, Pongpun Phonharn.