Σοκ και οργή για το George Floyd Challenge: Δείτε τι κάνουν

Ο «πόλεμος» για τη δικαίωση του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικούς, συνεχίζεται στις ΗΠΑ, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο να στηρίζουν τις διαδηλώσεις, ωστόσο ένα νέο φαινόμενο με τίτλο «George Floyd Challenge», το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του στο Snapchat και το οποίο προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, έφηβοι αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας φωτογραφίζονται αναπαριστώντας τη σκηνή της βίαιης σύλληψης του ανθρώπου που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 46 ετών, μετά τη βίαιη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συμμετέχοντες στο challenge είναι κυρίως λευκοί άνδρες, οι οποίοι φωτογραφίζονται γονατίζοντας πάνω σε λαιμούς φίλων τους, ή ακόμη και τετράποδων χαμογελώντας. Η εξοργιστική αυτή πόζα έχει σκοπό να κοροϊδέψει τον τραγικό θάνατο του Φλόιντ, που «έσβησε» αφού πρώτα ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσοβίν πίεζε με το δικό του γόνατο τον αυχένα του.

Στο άρθρο δημοσιεύονται φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα social media και φαίνονται να μιμούνται τη σοκαριστική σκηνή της σύλληψης, με πολλούς άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν την αποστροφή τους.