Σοκ! Μαχαίρωσαν εθελοντές που καθάριζαν την Πάρνηθα

Σύμφωνα με τα θύματα της επίθεσης οι εθελοντές έφτασαν στο βουνό της Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στις δραστηριότητες της οργάνωσης VA Saving his Hood, μαζεύοντας σκουπίδια από το δάσος.

Αδιανόητες καταστάσεις έλαβαν χώρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (24/05) στην Πάρνηθα, όπου μια ομάδα εθελοντών δέχτηκε άγρια επίθεση από αγνώστους.

Η δράση ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί και το Σάββατο, με κάποιους από τους εθελοντές να κατασκηνώνουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο σημείο Κρύα Πηγή Φυλής για να περάσουν τη νύχτα.

Λίγο μετά τη μια τη νύχτα δυο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν 7-8 νεαροί έφτασαν στο σημείο και πλησίασαν τους κατασκηνωτές κρατώντας με φακούς και με άγριες διαθέσεις, καθώς τους τραμπούκισαν ρωτώντας τους «από που είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι».

Οι εθελοντές τους εξήγησαν ότι βρίσκονται στο σημείο για να καθαρίσουν το βουνό με τους νεαρούς να αποχωρούν από το σημείο. Έπειτα από δέκα λεπτά επέστρεψαν και σύμφωνα με ένα από τα θύματα, φώναζαν «κάναμε comeback».

«Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί ήμασταν στο πάτωμα ξαπλωμένοι και έτσι ξεκίνησαν να μας χτυπάνε και να μαχαιρώνουν δίχως έλεος», έγραψε στο Instagram ένα εκ των θυμάτων, τονίζοντας ότι πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι δράστες αποχώρησαν από το σημείο.

Ένας από τους εθελοντές δέχτηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και μια τέταρτη στον ώμο, ενώ του έσπασαν και τη μύτη.

Ευτυχώς, ο άνδρας που μαχαιρώθηκε έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ η ανάρτηση καταλήγει με τον εθελοντή να λέει «έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου (αρκούδες, λύκους κτλ) ωστόσο εν τέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε».