Σοκ: Μητέρα έπνιξε το παιδί της με ένα σφουγγάρι

Μία 40χρονη γυναίκα κατηγορείται για τον φόνο του 10χρονου γιου της.

Η Όλγα Φρίμαν, πρώην σύζυγος διάσημου φωτογράφου, θεωρώντας ότι είναι “ο δεύτερος Ιησούς”, προκάλεσε ασφυξία στο παιδί βάζοντάς του ένα σφουγγάρι στο στόμα και το άφησε να “φύγει” από τη ζωή δίπλα στα παιχνίδια του στο κεντρικό υπνοδωμάτιο του διαμερίσματός της αξίας 544.000 λιρών στο δυτικό Λονδίνο. Ο 10χρονος Ντίλαν έπασχε από σύνδρομο Κοέν, μία γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακή καθυστέρηση, συμπεριλαμβανομένης της αναπηρίας, του μικρού μεγέθους του κεφαλιού, των αδύναμων μυών και της περιορισμένης όρασης. Τους τελευταίους έξι μήνες η Φρίμαν έδινε μάχη να φροντίσει τον Ντίλαν που επίσης ήταν αυτιστικός.

Ο πατέρας του παιδιού, ο διάσημος φωτογράφος Ντιν Φρίμαν, ήταν στην Ισπανία τη στιγμή του θανάτου του παιδιού του. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2011 και είχε πάρει διαζύγιο εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τον ατζέντη του φωτογράφου. Η Φρίμαν έπασχε από παραισθήσεις μεγαλειομανίας, υποστηρίζοντας ότι είναι ο “δεύτερος Ιησούς” και ότι έπρεπε να πάει στην Ιερουσαλήμ. Μία εβδομάδα πριν από τον φόνο του παιδιού, είχε πει ότι θα σώσει τον κόσμο καθώς ήταν ο Μεσσίας, ενώ σε ηχογραφημένο της μήνυμα τόνιζε: “Αυτή είναι η δουλειά μου: να θυσιάσω το πολυαγαπημένο παιδί μου για να δημιουργήσω ισορροπία στον κόσμο”. Ο Ντίλαν πήγαινε σε ειδικό σχολείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά στο πρώτο lockdown πέρυσι δεν μπορούσε να πάει κανονικά, με το βάρος της φροντίδας του να επιβαρύνει την ίδια. Γυναίκα που τον φρόντιζα στο παρελθόν, είπε ότι παραιτήθηκε από τη δουλειά, που περιλάμβανε να πηγαίνει το παιδί και στο πάρκο για μερικές ώρες ώστε η Όλγα να έχει λίγο χρόνο μόνη της, επειδή είχε υπερβολικές απαιτήσεις, με τον Ντίλαν να κλωτσά χέρια και πόδια και να πετά πράγματα ολόγυρα. Η συνήγορος υπεράσπισης είπε στο δικαστήριο ότι η γυναίκα πάσχει από κατάθλιψη με ψυχωτικά συμπτώματα.

Μέρη του σφουγγαριού βρέθηκαν στον λαιμό του παιδιού. Η φίλη της γυναίκας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η Φρίμαν έδινε μάχη να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του Ντίλαν καθώς αυτή μεγάλωνε και υπέφερε η ψυχική της υγεία. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 15ης Αυγούστου, η κατηγορουμένη κάλεσε τη φίλη της και της ζήτησε να πάει από το σπίτι. Η Φρίμαν είπε στη φίλη της να μην πάει στην κρεβατοκάμαρα. “Πρέπει να πάμε στην Ιερουσαλήμ. Έκανα ό,τι έκανα. Μερικές φορές όταν τα πράγματα είναι καλά μπορεί να γίνουν πραγματικά σατανικά”. Η γυναίκα έκρυψε το διαβατήριο της Φρίμαν και ηχογράφησε τη συζήτησή τους σε κινητό τηλέφωνο όπου η μητέρα παραδεχόταν πως σκότωσε τον γιο της και πως δεν είχε επιλογή. Μετά τη συζήτηση οι δύο γυναίκες πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου η Φρίμαν είπε “σκότωσα το παιδί μου”. Η αστυνομία πήγε στο σπίτι όπου βρήκε το πτώμα του Ντίλαν με εμφανή σημάδια από επίδεσμο, έναν στηθόδεσμο, μελατονίνη, μονωτική ταινία και σφουγγάρι.

Πηγή: Daily Mail

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Eurostat: Η πυκνότητα του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου είναι η μικρότερη στην ΕΕ
6 Φεβρουαρίου, 2025
Το Ισραήλ αποχωρεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
6 Φεβρουαρίου, 2025
Δυτική Αττική: Προφυλακιστέοι οι 11 από τους 17 συλληφθέντες για διακίνηση ηρωίνης
6 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Θήρας – Τι λένε οι ειδικοί για την συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα
6 Φεβρουαρίου, 2025
Φλωρίδης για Τέμπη: Στην υπόθεση όλα έχουν τεθεί υπόψη του ανακριτή
6 Φεβρουαρίου, 2025
Το Ιράν απορρίπτει το σχέδιο του Τραμπ για τον «εξαναγκαστικό εκτοπισμό» των κατοίκων της Γάζας
6 Φεβρουαρίου, 2025
Βορίδης για Τέμπη: Η κυβέρνηση θέλει να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση
6 Φεβρουαρίου, 2025
H Πειραιώς προχωρά σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη CVC σχετικά με την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής
6 Φεβρουαρίου, 2025
Ιταλική Πρεσβεία: Εγκαινιάστηκε στους κήπους της πρεσβευτικής κατοικίας το Κόκκινο Παγκάκι, σύμβολο της καταπολέμησης της έμφυλης βίας
6 Φεβρουαρίου, 2025
Διάταγμα που αποκλείει τις τρανς αθλήτριες από τη συμμετοχή σε γυναικείες διοργανώσεις υπέγραψε ο Τραμπ
6 Φεβρουαρίου, 2025