Σοκ: Ντοπέ Έλληνας Ολυμπιονίκης

Θετικό σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε το πρώτο δείγμα Έλληνα αθλητή της Άρσης Βαρών.

«Η IWF αναφέρει ότι το δείγμα του Γιώργου Μαρκούλα βρέθηκε «θετικό» σε μεταβολίτη Μεθυλοτεστοστερόνης. Ο αθλητής προσωρινά δε θα μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνες για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αθλητής δε διαπράττει κάποια παράβαση τότε θα δημοσιευτεί η σχετική ανακοίνωση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Συνήθως το όνομα του αθλητή ανακοινώνεται αφού εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα ή εάν ο αθλητής δεν ενδιαφερθεί για την εξέταση του δεύτερου δείγματος, κάτι που σημαίνει ότι αποδέχεται τα αποτελέσματα του πρώτου. Η πρόσφατη πολιτική της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, όμως, είναι να αναφέρει το όνομα του αθλητή από το πρώτο θετικό τεστ.

Ο Γιώργος Μαρκούλας, σε νεαρή ηλικία, υπήρξε από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής άρσης βαρών. Είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας όπου είχε έρθει 4ος στην κατηγορία των 85κ. Σήμερα είναι 38 ετών και είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Προπονητής του είναι ο Χρήστος Τριφύλλης, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες είναι και ομοσπονδιακός προπονητής.