Σοκ: Σκότωσε τον πατέρα του τη στιγμή που συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη

Ο 32χρονος Τόμας Σκάλι-Πάουερς μαχαίρωσε και σκότωσε τον πατέρα του, Ντουάιτ Πάουερς, 72 ετών, στην πόλη του Άμιτιβιλ, στο Λονγκ Άιλαντ, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μάλιστα ο φόνος διαπράχθηκε κατά τη στιγμή που ο πατέρας του ήταν σε τηλεδιάσκεψη στο Zoom και οι συμμετέχοντες σε αυτήν την τηλεσυνομιλία, οι οποίοι είδαν σε ζωντανή σύνδεση τον φόνο ειδοποίησαν τις αρχές.

«Δεν ξέρουμε τι είδαν. Πιστεύουμε πως ήταν περίπου 20 όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Κέβιν Μπέιερ στην τοπική εφημερίδα Newsday. “Μόλις που τον είδαν να εξαφανίζεται από την οθόνη και στη συνέχεια τον άκουσαν να αναπνέει με δυσκολία».

Ο πατροκτόνος προσπάθησε να δραπετεύσει, αλλά συνελήφθη από την αστυνομία κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Μέσα στην ημέρα θα του απαγγελθούν κατηγορίες για τη δολοφονία.

Το έγκλημα αυτό φαίνεται να είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην πλατφόρμα Zoom, η οποία γνωρίζει μία κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των χρηστών της έπειτα από τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που επιβλήθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Καθημερινά, εκατομμύρια άνθρωποι “συγκεντρώνονται” εικονικά για να συνομιλήσουν, να πιουν ένα ποτό, ή να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους στο Zoom, όπως ακριβώς και σε ανταγωνιστικές παρόμοιες πλατφόρμες, όπως το Google Hangouts.