Σοκ στη Ρόδο: Ξυλοδαρμός μαθήτριας στη μέση του δρόμου

Ανησυχία σε μαθητές και γονείς έχει δημιουργηθεί στη Ρόδο καθώς αυξάνονται τα περιστατικά ξυλοδαρμών και προπηλακισμών μεταξύ νεαρών ατόμων.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, τις προηγούμενες ημέρες νεαρό κορίτσι δέχθηκε επίθεση από δύο συνομήλικές της για ασήμαντη αφορμή, αφού είχαν προηγηθεί απειλές κάνοντας κυριολεκτικά τη ζωή της ανήλικης «κόλαση».

Οι γονείς της ανήλικης σε επικοινωνία τους με την εφημερίδα «Δημοκρατική» επισημαίνουν ότι αυτό που συνέβη στο δικό τους παιδί μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε άλλα παιδιά, καθώς μετά τη δική τους καταγγελία στην Αστυνομία, αποκαλύφθηκαν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, τα οποία όμως δεν είχαν καταγγελθεί επισήμως.

Στην περίπτωση της ανήλικης, όπως κατήγγειλε ο πατέρας της, τις ημέρες που προηγήθηκαν του ξυλοδαρμού δεχόταν απειλές και ψυχολογικό πόλεμο από τις συνομήλικές της, με αποτέλεσμα το παιδί να παρουσιάσει αρρυθμίες στην καρδιά και να χρειαστεί οι γονείς να συμβουλευτούν γιατρό, ωστόσο όπως προέκυψε στην συνέχεια, αυτό ήταν αποτέλεσμα του bullying που δεχόταν και για το οποίο δεν είχε μιλήσει σε κανέναν, μέχρι την ημέρα του ξυλοδαρμού.

Ακόμα και όταν υπέστη ξυλοδαρμό σε κεντρικό δρόμο της πόλης προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός, καθώς την είχαν τρομοκρατήσει να μην μιλήσει σε κανέναν. Αυτό που επισημαίνει ο πατέρας της έφηβης μαθήτριας, είναι πως όλα ξεκίνησαν για μια ασήμαντη αφορμή και κατέληξε στον ξυλοδαρμό της κόρης του. Ο ίδιος μόλις ενημερώθηκε από το παιδί, έπειτα από πιέσεις και παραινέσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει και για ποιο λόγο φέρει τραύματα στο πρόσωπο, προχώρησε σε καταγγελία στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Έπειτα από τη δική του καταγγελία αποκαλύφθηκαν ακόμα δύο περιστατικά τα οποία είχαν σημειωθεί μόλις τις τελευταίες εβδομάδες και για τα οποία οι γονείς των θυμάτων δεν είχαν ιδέα. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, πρόκειται για μια κατάσταση που τείνει να γενικευτεί στη Ρόδο, καθώς έχουν προηγηθεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά με άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα που σημειώνονται ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου συγκεντρώνεται νεαρόκοσμος.

Μάλιστα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν δεν αναδειχθεί το πρόβλημα ώστε να αντιμετωπισθεί από την δικαιοσύνη με την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων, τότε πολύ σύντομα η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου, οδηγώντας σε ακραία περιστατικά.

Η κόρη του, όπως λέει, δεν έχει συνέλθει ακόμα από το σοκ του δημόσιου ξυλοδαρμού, της διαπόμπευσης και των απειλών που δέχθηκε από τις νεαρές με τις οποίες η ίδια δεν είχε καμία προηγούμενη διένεξη. Αφορμή για το ξυλοδαρμό της στάθηκε, όπως αποκαλύφθηκε, ένα κολακευτικό σχόλιο που έγινε από ένα αγόρι το οποίο διατηρούσε σχέση με μια από τις δύο που επιτέθηκαν στο κορίτσι, χωρίς η ίδια να έχει την παραμικρή ιδέα και καμία σχέση μαζί του.