Σοκ στην Κρήτη: Πλήρωσε εκτελεστή για να σκοτώσει τον συνέταιρο και τη σύζυγό του

Τα όσα έγιναν στην Κρήτη τις τελευταίες μέρες παραπέμπουν σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Αποκαλύψεις για ένα συμβόλαιο θανάτου 100.000 ευρώ, που προέβλεπε διπλή δολοφονία, με το κίνητρο όπως διαπιστώνεται να είναι οικονομικό και τους δράστες να έχουν ετοιμάσει μέχρι και σχέδιο εξαφάνισης των πτωμάτων. Ήδη έχουν γίνει 3 συλλήψεις, μετά από συναντήσεις, καταγραφές κι τις καταγγελίες στην αστυνομία.

Επιχειρηματίας κατηγορείται πως έδωσε εντολή σε Παλαιστίνιο υπάλληλό του, να εκτελέσει τον 37χρονο Ισραηλινό συνεταίρο του, αλλά και τη μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών του, την 39χρονη εν διαστάσει γυναίκα του, που παραμένει σε σοκ από τη μέρα που έμαθε τα όσα συνέβαιναν πίσω από την πλάτη της…

Το Live News αποκαλύπτει τα λόγια του νεαρού Παλαιστίνιου που πήρε εντολή να σκοτώσει, με αντάλλαγμα ένα καλύτερο αύριο για τον ίδιο και την οικογένειά του, που παραμένει εγκλωβισμένη στη Λωρίδα της Γάζας.

«Μου είπε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την οικογένειά μου, που βρίσκεται στην Παλαιστίνη και εγώ το εκτίμησα πολύ. Μου είπε πως αν έκανα κάτι που θα μου ζητούσε θα μου έδινε 50.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα οι δικοί μου, θα μπορούσαν να πάνε στη Γερμανία που έχουμε συγγενείς», είπε ο Παλαιστίνιος.

Η πρόταση ακούγεται δελεαστική. Λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως ακούει πώς αυτά τα χρήματα θα γίνονταν δικά του.

«Του είπα πως θα έκανα ό,τι μου ζητούσε. Τότε εκείνος μου είπε ότι πρέπει να σκοτώσω τον Ισραηλινό. Τα έχασα και ζήτησα χρόνο να το σκεφτώ. Δεν του είπα «όχι» γιατί ήξερα πως θα κινδύνευα από εκείνη τη στιγμή».

Οι συναντήσεις για το συμβόλαιο θανάτου

Ανήμερα των Ευρωεκλογών, την Κυριακή 9 Ιουνίου, γίνεται η πρώτη συνάντηση στο σπίτι του επιχειρηματία. Προσφέρονται στον 24χρονο Παλαιστίνιο 50.000 ευρώ για την εκτέλεση του Ισραηλινού και άλλα τόσα για τη δολοφονία της συζύγου του. Γίνεται ανάλυση του σχεδίου και του κινήτρου.

Ο νεαρός εμφανίζεται όμως διστακτικός κ τότε βρίσκεται με ένα όπλο κολλημένο στον κρόταφο.

«Του έλεγα πως είναι η μάνα των παιδιών σου και πως έχει δύο μωρά που την χρειάζονται. Τότε ο φίλος του, που ήταν μαζί, όπλισε το καλάσνικοφ και κόλλησε την κάννη στο πλαϊνό μέρος του κεφαλιού μου».

Εκτός από τον επιχειρηματία και τον φίλο του, μπροστά στις συζητήσεις ήταν και ο κουμπάρος του 41χρονου. Όλοι γνώριζαν και πλέον έχουν συλληφθεί.

Κίνητρο ήταν τα χρήματα της 39χρονης που θα καρπωνόταν ο επιχειρηματίας, αλλά και τα ποσά που δεν θα χρειαζόταν να επιστρέψει στον Ισραηλινό συνεταίρο του από αγορές και επενδύσεις που είχαν κάνει μαζί.

«Ο επιχειρηματίας άρχισε να υπερηφανεύεται σε φίλους του ότι τρώει τα λεφτά από τον Ισραηλινό. Εγώ είμαι φίλος του επιχειρηματία αλλά και τον υπήκοο Ισραήλ τον γνώριζα και έτσι προσπαθούσα να κρατήσω ισορροπίες», είπε ο Παλαιστίνιος.

Η ενημέρωση των θυμάτων και οι καταγραφές

Δευτέρα 10 Ιουνίου. Ο νεαρός Παλαιστίνιος ενημερώνει τα δύο θύματα, αλλά εκείνα αρχικά δεν τον πιστεύουν. Τότε ο 24χρονος προμηθεύεται συσκευή ηχογράφησης, την χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια νέας συνάντησης με τον επιχειρηματία και ενημερώνει τόσο την 39χρονη όσο και τον 37χρονο Ισραηλινό.

«Δεχόμουν συστηματικά ψυχολογική βία, με ύβρεις, καταπίεση και απαξίωση. Κάποιες φορές και σωματική βία. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο. Φοβάμαι για τη ζωή μου», είπε η σύζυγος του επιχειρηματία.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου, γίνονται οι καταγγελίες των υποψήφιων θυμάτων στην αστυνομία. Καταθέτει ο 24χρονος Παλαιστίνιος και οι αστυνομικοί προχωρούν σε 3 συλλήψεις. Είχε προηγηθεί η τελευταία συνάντηση του υποψήφιου εκτελεστή με τον επιχειρηματία στο σπίτι του.

«Το πρωί πηγαίνω πάλι στο σπίτι του επιχειρηματία και τον ξύπνησα και τότε μου είπε ο επιχειρηματίας ότι πλέον ήταν σίγουρος ότι θα πεθάνει και η σύζυγός του. Μου είπε να την σκοτώσω», είπε ο Παλαιστίνιος.

Οι έρευνες συνεχίζονται και το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται όλο και περισσότερο, με την υπόθεση να βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης και πλέον να αναμένονται εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

«Ο Παλαιστίνιος γνωρίζει πως η τρύπα που έσκαψε και το οξύ είναι και για αυτόν»

O Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Ο Παλαιστίνιος γνωρίζει πως η τρύπα που έσκαψε και το οξύ είναι και για αυτόν. Το έχει καταλάβει και φοβάται. Η σύζυγος του Κρητικού τον εγκατέλειψε μετά από τσακωμούς και έκανε σχέση με τον Ισραηλινό συνέταιρό του. Βρίσκει τον Παλαιστίνιο, ο οποίος έχει την ανάγκη να φέρει την οικογένειά του στην Ελλάδα. Του λέει θα πάρεις 50.000 ευρώ και ‘’καθαρίσεις’’ την γυναίκα μου και τον Ισραηλινό. Θα τους ρίξουμε οξύ και θα τους κάψουμε. Αυτός καταλαβαίνει πως θα σκοτώσουν και αυτόν και μιλάει στην αστυνομία. Τον καλωδιώνουν και τους ηχογραφεί. Οι τρείς άνδρες συνελήφθησαν».