ΣΟΚ στο Δήμο Αθηναίων: Aγνωστοι πήραν τα e-banking λογαριασμών – Χάθηκαν χιλιάδες ευρώ

Στα χέρια αγνώστων κατέληξαν, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, οι τραπεζικοί κωδικοί μέσω των οποίων γίνεται η διαχείριση δεκάδων χιλιάδων ευρώ που αφορούν την λειτουργία και την συντήρηση των σχολείων γύρω από το κέντρο της πόλης.

Η ίδια η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι διαπιστώθηκαν «αδικαιολόγητες, ύποπτες κινήσεις ποσών στον τραπεζικό λογαριασμό» της Σχολικής Επιτροπής της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, με συνέπεια να υποβληθεί «μήνυση κατ’αγνώστων» το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου 2020 από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανόλη Καλαμπόκα και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Σπύρο Αθανασάκη μετά από εντολή του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Το όλο ζήτημα δημοσιοποιήθηκε την επόμενη μέρα από τον Δήμο εκ μέρους του οποίου όμως δεν παρέχονται έκτοτε περαιτέρω πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη και πώς.

Το αποτέλεσμα είναι πάντως ότι ο τραπεζικός λογαριασμός έχει «παγώσει» λίγες μέρες μετά την ενεργοποίησή του και αφού είχε προηγηθεί ένα μακρύ διάστημα αναταραχής μέσα στην προσπάθεια να οργανωθεί το σύστημα εξαρχής με βάση τις εντολές της νέας δημοτικής αρχής.

Πηγή: ethnos.gr