ΣΟΚ: Βρέθηκε θάλαμος βασανιστηρίων μέσα σε κοντέινερ (video)

Φρίκη προκαλούν τα ευρήματα της αστυνομίας της Ολλανδίας μέσα σε κοντέινερ.

Κακοποιοί το είχαν μετατρέψει σε θάλαμο βασανιστηρίων για ανακρίσεις, εξοπλισμένο με οδοντιατρική καρέκλα για να δένουν επάνω τους κρατούμενούς και ηχομόνωση για να μην ακούγονται οι κραυγές τους!

Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απαγωγή και σύλληψη ομήρων όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Συνολικά 7 κοντέινερ βρέθηκαν στις 22 Ιουνίου σε αποθήκη στην πόλη Βάουσε Πλοντάζ κοντά στα νότια σύνορα με το Βέλγιο. Έξι από τα κοντέινερ αυτά είχαν μετατραπεί σε φυλακές με κελιά, ενώ το έβδομο σε θάλαμο βασανιστηρίων, διευκρίνισε η αστυνομία όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από BBC και Guardian.

Η επιδρομή της Αστυνομίας στην περιοχή στην οποία βρίσκονταν τα κοντέινερ αυτά έγινε προτού μπορέσουν οι εγκληματίες να τα χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές.

«Οι ύποπτοι αποκαλούσαν το έβδομο εμπορευματοκιβώτιο εξεταστήριο και αυτό προοριζόταν σαφέστατα και είχε προετοιμαστεί για βασανιστήρια σε ανθρώπους» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Χειροπέδες είχαν τοποθετηθεί στις οροφές και τα δάπεδα των κελιών, τα οποία θα μπορούσαν οι εγκληματίες να παρακολουθούν από μακριά μέσω καμερών.

Τα κοντέινερ βρέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας για έναν 40χρονο από την Χάγη που είναι ύποπτος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, για συνωμοσία για μια εκτέλεση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Αστυνομία μπόρεσε να διαβάσει μηνύματα που είχαν σταλεί στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων EncroChat, τα οποία της επέτρεψαν να παρακολουθήσει απευθείας συνομιλίες μεταξύ των εγκληματιών, οι οποίοι αντήλλαξαν φωτογραφίες από την οδοντιατρική πολυθρόνα, διευκρινίζει επίσης η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν επίσης 24 κιλά της ναρκωτικής ουσίας MDMA, αστυνομικές στολές, κλεμμένα οχήματα και όπλα

-Ad-