Σοκ: Υγειονομική «βόμβα» σε πανεπιστήμιο – Εκατοντάδες φοιτητές θετικοί στον κορονοϊό

Το πανεπιστήμιο Northumbria, στη βορειοανατολική Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με έξαρση κρουσμάτων COVID-19, με τουλάχιστον 770 φοιτητές να έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Εστίες νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε σχεδόν 50 βρετανικά πανεπιστήμια τις τελευταίες εβδομάδες, υποχρεώνοντας τους φοιτητές να αυτοαπομονωθούν στις εστίες λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι γνωρίζουμε για 770 φοιτητές του πανεπιστημίου Northumbria, τα τεστ των οποίων βγήκαν θετικά στην Covid-19. Οι 78 εξ αυτών έχουν εκδηλώσει συμπτώματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο, το οποίο εδρεύει στο Νιουκάστλ.

Όλοι οι φοιτητές που διαγνώστηκαν θετικοί έχουν αυτοαπομονωθεί, όπως και οι συγκάτοικοί τους και οι στενές επαφές τους για 14 ημέρες, σε συμφωνία με τις κυβερνητικές συστάσεις.

Σήμερα, η Βρετανία ανακοίνωσε 6.968 νέα κρούσματα κορονοϊού, ένας αριθμός υψηλότερος από τον χθεσινό απολογισμό των 6.914 κρουσμάτων, όμως χαμηλότερος από τους 7.143 που είχαν καταγραφεί την Τρίτη.

-Ad-