Ιρανός πρόσφυγας: «Με είπε πίθηκο o Γιάνναρος και τώρα με απειλούν»

Φόβους για την ασφάλειά του εκφράζει ο Ιρανός πρόσφυγας που έπεσε θύμα χυδαίας ρατσιστικής λεκτικής επίθεσης από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

«Φοβάμαι για την ασφάλεια μου. Από την ώρα που με αποκάλεσε “πίθηκο” έχω δεχτεί πολλά υβριστικά και απειλητικά μηνύματα στο Twitter». Την ανησυχία ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος του θα συνεχιστούν και δεν θα μείνουν σε λεκτικό επίπεδο εκφράζει, μιλώντας στο ethnos.gr ο Ιρανός πρόσφυγας Αράς Χαμπάι, ο οποίος δέχτηκε χυδαία ρατσιστική επίθεση μέσω Twitter από το πρώην πλέον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρο Γιάνναρο.

Και μπορεί ο Θεόδωρος Γιάνναρος να αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη Ν.Δ., αλλά ο Αράς Χαμπάι εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο εκατοντάδων ρατσιστών και ακροδεξιών συμπατριωτών μας που κατακλύζουν τους λογαριασμούς του στα social media με υβριστικά μηνύματα. «Αισθάνομαι ότι έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο. Υπάρχουν πολλοί επικίνδυνοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Έχω λάβει πολλά μηνύματα, τα οποία είναι γεμάτα μίσος. Και να σκεφτεί κάποιος ότι ποτέ δεν αποκάλεσα τους Έλληνες φασίστες. Το tweet μου ήταν ξεκάθαρο», σημειώνει.

Όπως λέει ο ίδιος στο ethnos.gr, αυτό που τον εξέπληξε περισσότερο στα υβριστικά σχόλια του Θεόδωρου Γιάνναρου ήταν ότι βγήκαν από το στόμα ενός πολιτικού. «Οι φασίστες με στοχοποιούν σε καθημερινή βάση. Είναι κάτι που το περιμένω. Από έναν πολιτικό, ωστόσο, περίμενα μεγαλύτερη ευγένεια». σημειώνει.

Μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε, ο Αράς Χαμπάι σκέφτηκε να φύγει από την Ελλάδα. Ωστόσο, όταν είδε τα πράγματα πιο ψύχραιμα αποφάσισε ότι να μείνει στην Αθήνα. «Φασίστες θα υπάρχουν όπου κι αν πάω. Έτσι αποφάσισα να μείνω στην Αθήνα. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με μεγάλη ιστορία, καλούς και ευγενικούς ανθρώπους. Ζω στην Αθήνα και θα συνεχίσω να προσφέρω στους πρόσφυγες, στους άστεγους και σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη».