Σοκαριστικές εικόνες από τις φωτιές στο Λος Άντζελες – Βίντεο από ελικόπτερο

Την τρομακτική κατάσταση στο Λος Άντζελες αποκαλύπτει βίντεο που τραβήχτηκε μέσα από ελικόπτερο της πυροσβεστικής που επιχείρησε στις φωτιές στην Καλιφόρνια, οι οποίες καίνε εδώ και μία εβδομάδα.

Διάσπαρτες φλόγες κατακαίνε τους λόφους με την εναέρια εικόνα να θυμίζει σκηνές ταινίας και το ελικόπτερο να πετάει μέσα από πυκνούς μαύρους καπνούς. Το βίντεο τραβήχτηκε στη διάσημη γειτονιά Πασίφικ Παλισέιντς και δημοσιεύτηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης.

Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 24 άνθρωποι και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη και δεν αναμένεται να σταματήσουν σύντομα.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε πως αναμένονται ριπαίοι άνεμοι ως και 110 χιλιομέτρων την ώρα: θα επικρατεί «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση» από αύριο Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Ρόουζ Σούνφελντ, καθώς η ισχυροποίησή της θα αρχίσει να ενισχύει και πάλι τις φλόγες.

Το πυροσβεστικό σώμα προειδοποίησε ότι οι άνεμοι σημαίνουν πως οι κάτοικοι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από την Πέμπτη το νωρίτερο, καλώντας να κάνουν υπομονή οι πολίτες που περίμεναν σε ουρές για ώρες με την ελπίδα πως θα τους επέτρεπαν να πάνε να πάρουν τα φάρμακά τους, κάποια ρούχα, ή απλώς να διαπιστώσουν αν τα σπίτια τους είναι ακόμη όρθια ή όχι.

Το φαινόμενο Σάντα Άνα

Οι πυρκαγιές που πλήττουν την περιοχή του Λος Άντζελες επιδεινώνονται από τους θερμούς και ξηρούς ανέμους Σάντα Άνα, ένα φυσικό φαινόμενο που ευνοεί την ξηρασία και την εξάπλωση των φλογών.

Οι άνεμοι Σάντα Άνα σχηματίζονται όταν ψυχρές αέριες μάζες συσσωρεύονται στις πολιτείες Νεβάδα και Γιούτα. Καθώς ο αέρας αυτός κατευθύνεται δυτικά και περνά από τα βουνά της Καλιφόρνιας, θερμαίνεται και γίνεται εξαιρετικά ξηρός, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την εκδήλωση ή την ενίσχυση δασικών πυρκαγιών.

Αυτή τη στιγμή, οι άνεμοι αυτοί ενισχύουν τις πυρκαγιές στην περιοχή του Λος Άντζελες, με πιο χαρακτηριστικές την πυρκαγιά Πάλισεϊντς, που έχει καταστρέψει 237.000 στρέμματα, και την Ίτον, που έχει κατακάψει 140.000 στρέμματα. Οι ισχυροί άνεμοι στέλνουν σπίθες φωτιάς σε απόσταση δεκάδων μέτρων, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

Οι άνεμοι Σάντα Άνα, που πνέουν συνήθως από τον Σεπτέμβριο ως τον Μάιο, προκαλούνται από έναν αντικυκλώνα που σχηματίζεται πάνω από την έρημο της ανατολικής Καλιφόρνιας. Καθώς ο αέρας κατεβαίνει από τα βουνά Σάντα Άνα και τη Σιέρα Νεβάδα, συμπιέζεται, θερμαίνεται και ξηραίνεται, εντείνοντας τη ζέστη και την ξηρασία στη νότια Καλιφόρνια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τι είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος για τον αρραβώνα της κόρης του
17 Φεβρουαρίου, 2025
Το Newsique συμμετέχει στην απεργία της ΕΣΗΕΑ
17 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Κιρ Στάρμερ δηλώνει έτοιμος να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για τη διασφάλιση της ειρήνης
17 Φεβρουαρίου, 2025
Μειώθηκαν κατά 1,2% οι θάνατοι στη χώρα για το 2024
17 Φεβρουαρίου, 2025
Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν έχει θέση στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
17 Φεβρουαρίου, 2025
Απόστολος Γκλέτσος: «Είδα τον Μάστορα να γλείφει τους χωροφύλακες – Εμετός»
17 Φεβρουαρίου, 2025
Χωρίς ταξί η Αττική στις 19 Φεβρουαρίου
17 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Λυγγερίδη: Χειροπέδες σε οπαδό του Ολυμπιακού που επέστρεφε από τη Μεγάλη Βρετανία
17 Φεβρουαρίου, 2025
Παίκτης της Μονακό και επίσημα ο Τάις
17 Φεβρουαρίου, 2025
Βόλος: Αθωώθηκαν οι γονείς του 3χρονου που πήγε στο νηπιαγωγείο με σημάδια στο πρόσωπο
17 Φεβρουαρίου, 2025