Screengrab/Twitter

Σοκαριστικές εικόνες: Χιονοστιβάδα «κατάπιε» σκιέρ – Νεκροί δύο άντρες

Τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε 23 άτομα, με δύο Πολωνούς σκιέρ να χάνουν τη ζωή τους.

Η χιονοστιβάδα έγινε κοντά στο τουριστικό θέρετρο Gulmarg του Κασμίρ και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας 21 άτομα διασώθηκαν.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διασώθηκαν 19 ξένοι υπήκοοι και δύο ντόπιοι οδηγοί», ανέφερε η αστυνομία. «Δυστυχώς, δύο ξένοι υπήκοοι έχασαν τη ζωή τους στη χιονοστιβάδα και τα πτώματά τους έχουν επίσης ανασυρθεί», σημειώνει.

Το Gulmarg βρίσκεται στην οροσειρά Pirpanjal στα δυτικά Ιμαλάια. Η πόλη είναι πόλος έλξης για τουρίστες και σκιέρ όλο το χρόνο και προσελκύει τόσο Ινδούς όσο και ξένους.

Η περιοχή γύρω από το Gulmarg τελεί υπό αυστηρό ινδικό στρατιωτικό έλεγχο, καθώς βρίσκεται κοντά στα de facto σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Οι χιονοστιβάδες είναι συχνές στην περιοχή και έχουν αποδειχτεί θανατηφόρες και για τους στρατιωτικούς της Ινδίας και του Πακιστάν που περιπολούν στα αμφισβητούμενα σύνορα.

Το 2010, τουλάχιστον 17 Ινδοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους μετά από χιονοστιβάδα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στο Gulmarg, σύμφωνα με το Reuters.