Εικόνες και βίντεο από το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν: Στους 15 οι νεκροί

«Δεκατέσσερις άνθρωποι πέθαναν επιτόπου και άλλος ένας υπέκυψε στο νοσοκομείο».

αεροσκάφος Fokker-100 της εταιρείας Bek Air που θα εκτελούσε πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του πάνω σε ένα τοιχίο από μπετόν και κατόπιν διαπέρασε διώροφο κτίριο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι, κατά τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των αρχών της κεντρασιατικής χώρας.

«Δεκατέσσερις άνθρωποι πέθαναν επιτόπου και άλλος ένας υπέκυψε στο νοσοκομείο» όπου διακομίστηκε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Τλεχάν Αμπιλντάγεφ.

Οι δημοτικές Αρχές στην Αλμάτι έκαναν νωρίτερα λόγο για άλλους 16 ανθρώπους που εισήχθησαν σε «εξαιρετικά κρίσιμη» κατάσταση σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάμεσα στα θύματα που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία είναι οκτώ παιδιά με «πολλαπλούς τραυματισμούς».

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του Καζακστάν εικονίζουν το αεροσκάφος κομμένο σε δύο μεγάλα κομμάτια. Το μπροστινό του τμήμα, με το ρύγχος και περίπου δέκα παράθυρα να είναι ορατά, είναι σφηνωμένο σε ένα σπίτι κατεστραμμένο κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Σε όλη την περιοχή είναι σκορπισμένα συντρίμμια.

Κανένα από τα δύο τμήματα του αεροσκάφους που εικονίζονται σε αυτά τα στιγμιότυπα δεν μοιάζει να έχει πάρει φωτιά, κάτι μάλλον σωτήριο για τους ανθρώπους που διασώθηκαν με δεδομένο πως οι δεξαμενές του Φόκερ ήταν γεμάτες με καύσιμα για την πτήση.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σοκαριστικό περιστατικό ξυλοδαρμού στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
4 Μαρτίου, 2025
Ε.Ε.Α: 6 στους 10 επαγγελματίες θεωρούν ότι το 2025 δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση
4 Μαρτίου, 2025
Oυκρανία: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε τους δεσμούς με τις ΗΠΑ»
4 Μαρτίου, 2025
Η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία σε αριθμούς
4 Μαρτίου, 2025
Τζέι Ντι Βανς: «Τα έβαλε» με τη Βρετανία για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία
4 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι και ένας 22χρονος για διακίνηση ναρκωτικών
4 Μαρτίου, 2025
Ελεύθεροι οι συλληφθέντες των ελέγχων πριν από τη συγκέντρωση για τα Τέμπη
4 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας για τα Τέμπη: «Δεν σας στρίμωξε το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτός ο περήφανος λαός και τα παιδιά του»
4 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο στην Ηλιούπολη: Τζιπ αναποδογύρισε μετά από σύγκρουση
4 Μαρτίου, 2025
Καραθανασόπουλος: Προανακριτική μόνο για παράβαση καθήκοντος και μόνο για τον κ. Τριαντόπουλο;
4 Μαρτίου, 2025