FOX

Σοκαριστικό ατύχημα: Μαγνητικός τομογράφος «κατάπιε» νοσοκόμα

Φρικτό ατύχημα σημειώθηκε σε νοσοκομείο, όταν ένας μαγνητικός τομογράφος ρούφηξε μια νοσοκόμα μαζί με το κρεβάτι ενός ασθενή, με αποτέλεσμα να καταπιεί την άτυχη γυναίκα.

Η New York Post αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο ιατρικό κέντρο Redwood City της Καλιφόρνια, ωστόσο τώρα ήρθε στη δημοσιότητα, γιατί ολοκληρώθηκε η σχετική εσωτερική έρευνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Ainah Cervantes μπήκε στο θάλαμο με τον μαγνητικό τομογράφο, ώστε να εξυπηρετήσει έναν ασθενή που βρίσκονταν στο κρεβάτι. Τότε, το μηχάνημα πήρε μπροστά και ρούφηξε την ίδια και το κρεβάτι.

«Ένιωθα να με σπρώχνουν, είπε η γυναίκα και πρόσθεσε πως «αν δεν πήγαινα προς τα πίσω που με τραβούσε εκείνη τη στιγμή, το κρεβάτι θα καρφώνονταν πάνω μου και θα με σκότωνε».

Η Ainah Cervantes επέζησε λοιπόν, ωστόσο δύο βίδες καρφώθηκαν πάνω στο σώμα της και υπέστη συντριπτικά κατάγματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο και μήνες για να αναρρώσει.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έκτοτε έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις, γιατί την ημέρα του ατυχήματος φέρεται να μην υπήρχαν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, όπως κάποιος χειριστής του τομογράφου μέσα στην αίθουσα, ενώ δεν ήχησε ο απαραίτητος συναγερμός σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο έχουν σημειωθεί κι άλλα ατυχήματα στον μαγνητικό τομογράφο, όπως το 2015 όπου το μηχάνημα ρούφηξε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, ευτυχώς χωρίς κάποιον άνθρωπο πάνω του.