Σοκάρουν οι εικόνες στα νησιά: Πυροβολισμοί, μολότοφ και ξύλο (pics)

Σοκάρουν οι εικόνες από Λέσβο και Χίο με τις συγκρούσεις των νησιωτών με τα ΜΑΤ να είναι σώμα με σώμα.

Όπως θα δείτε παρακάτω, κάτοικοι πετούν μολότοφ ακόμα και πάνω από καρότσες αγροτικών, ενώ οι μάχες με τα ΜΑΤ ήταν σώμα με σώμα μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και οι συγκεντρωμένοι νησιώτες στο σημείο απαντούν με πέτρες.

Από τις συγκρούσεις έχουν τραυματιστεί ελαφρά δύο αστυνομικοί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για δύο πολίτες τραυματίες.

 

Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και βίντεο με πολίτες να κρατούν σφαίρες και να δείχνουν τραύματά τους, ισχυριζόμενοι ότι δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κάτοικοι της Χίου, έπειτα από κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης, κατευθύνθηκαν προς ξενοδοχείο όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι κατάφεραν να μπουν στα δωμάτια των αστυνομικών και στη συνέχεια άρχισαν να πετάνε τα πράγματά τους από παράθυρα και μπαλκόνια.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Αλήθεια Χίου» φαίνονται κάτοικοι να μπαίνουν σε δωμάτιο ξενοδοχείου και να χτυπούν άνδρες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας έχουν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί, ωστόσο άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι αστυνομικούς τραυματίες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει πυροβολισμός στον αέρα από πλευράς των ανδρών των ΜΑΤ. Αντιθέτως, σύμφωνα και με τις ιατρικές γνωματεύσεις που επικαλούνται πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, κάποιοι έχουν πυροβολήσει στον αέρα ή προς την πλευρά των αστυνομικών με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα δύο ένστολοι να τραυματιστούν από τα σκάγια.