Σουδάν: «Σωθήκαμε από θαύμα» – Συγκλονίζει συγγενής τραυματία στο 401

Στην Ελλάδα βρίσκονται άλλοι 16 Έλληνες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στην εμπόλεμη ζώνη που έχει προκαλέσει ο εμφύλιος του Σουδάν.

Το απόγευμα της Τετάρτης έφτασαν από το Τζιμπουτί στο αεροδρόμιο της Τανάγρας άλλα 34 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο Σουδάν, μεταξύ αυτών 16 Έλληνες, μία Κύπρια, εννέα Ρουμάνοι και οχτώ Φινλανδοί.
Ανάμεσα στους 16 Έλληνες που επέστρεψαν στη χώρα μας οι δύο από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες ήταν επιτυχείς.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας ενός 54χρονου άνδρα παραμένει κρίσιμη και είναι διασωληνωμένος.

Ο Σωτήρης Τσαμπαρδάς, ξάδελφος του 54χρονου τραυματία που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο περιγράφει στο Mega, τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο συγγενής του στο Χαρτούμ.




«Η κατάσταση του ξαδέλφου μου είναι σταθερή, χθες έκανε την επέμβαση. Από εδώ και πέρα πρέπει να προσέχει στην ζωή του πάρα πολύ, καθώς έχει και κάποια υποκείμενα νοσήματα. Τα τραύματα του ξαδέλφου μου είναι στα πόδια, τα οποία προκλήθηκαν από θραύσματα ρουκέτας που έπεσε μέσα στην Κοντομιχάλειο Σχολή στο Χαρτούμ. Χτύπησε τον ξάδελφο μου κι έναν φίλο του. Πήγαν στον πάτερ να τον ενημερώσουν να σταματήσει η λειτουργία, γιατί έξω από το σχολείο υπήρχαν βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί. Την ώρα που γύριζαν στα σπίτια τους, εκείνη την ώρα έπεσε η ρουκέτα».

Και πρόσθεσε ο κ. Τσαμπαρδάς: «Το λάθος είναι ότι έμειναν οκτώ ημέρες χωρίς να χειρουργηθούν, καθώς στο Χαρτούμ δεν μπορούσαν να πάνε οι γιατροί να βγουν από τα σπίτια τους και να πάνε στα νοσοκομεία. Τα θραύσματα (της ρουκέτας) στην κοιλιά και στα πόδια του έκαναν την μόλυνση».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα (video)
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα – «Η ζωή μου έχει σταματήσει στην 1η Απριλίου»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024