NEW YORK, NY - JUNE 5: A member of the New York City Police Department's counterterrorism squad (Critical Response Command) patrol in Times Square June 5, 2017 in New York City. Following another terrorist attack in London over the weekend, the NYPD has deployed Critical Response Command units at highly-traveled pedestrian locations. New York Gov. Andrew Cuomo has also ordered state law enforcement officials to step up security at high-profile locations around New York. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Σουλεϊμανί: Συναγερμός στη Νέα Υόρκη – Φοβούνται για αντίποινα

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζι, τόνισε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας στην πόλη της Νέας Υόρκης έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Η πόλη είναι μονίμως σε επιφυλακή για τρομοκρατικές επιθέσεις, δεδομένης της προϊστορίας της, όμως ο δήμαρχος είπε ότι η απειλή έχει αλλάξει σημαντικά, αν ληφθούν υπόψη οι πόροι που διαθέτει ένα κράτος σαν το Ιράν, σε σύγκριση με μια μη κρατική οργάνωση, όπως είναι η Αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος.

«Πρέπει να θεωρήσουμε ότι η ενέργεια αυτή μας θέτει σε ντε φάκτο εμπόλεμη κατάσταση», είπε ο ντε Μπλάζιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο δήμαρχος και η ηγεσία της αστυνομίας συγκάλεσαν αυτή τη συνέντευξη Τύπου την ώρα που το Ιράν απειλούσε να εκδικηθεί τις ΗΠΑ για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, του αρχιτέκτονα της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης διαθέτει υπηρεσίες πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας και στελέχη της σταθμεύουν σε 14 τμήματα στο εξωτερικό – όλα τους λαμβάνουν ικανή χρηματοδότηση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους του Γουόρντ Τρέιντ Σέντερ.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης θεωρούν ότι η πόλη είναι ο πιο δελεαστικός στόχος για μια τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ και η αστυνομία τίθεται σε ύψιστο συναγερμό όποτε υπάρχει πολιτική βία εναντίον πολιτών στις ΗΠΑ ή στο εξωτερικό.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ντέρμοτ Σι είπε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή και ότι οι Νεοϋορκέζοι θα δουν τις επόμενες ημέρες περισσότερους ένστολους –ορισμένοι θα φέρουν βαρύ οπλισμό– σε «ευαίσθητες» περιοχές. Δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι περιοχές, όμως συνήθως εντείνεται η αστυνομική παρουσία στο μετρό, στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα τουριστικά αξιοθέατα, όποτε τίθεται σε συναγερμό η αστυνομία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διπλωματικές πηγές: Στις 17 και 18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Άστατος στα δυτικά, επιστρέφει ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί
11 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός εντοπίστηκε 90χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του στο Αγρίνιο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 νεαροί για κλοπή δικύκλου και διακίνηση ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025