Σπανούλης: Τίτλοι τέλους σε μια σπουδαία καριέρα – «Είναι σαν παραμύθι για εμένα»

Ο διεθνής γκαρντ είπε και τυπικά «αντίο» στα παρκέ μέσω της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ.

Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε τους τίτλους τέλους στην εκδήλωση που είχε ετοιμάσει ο Ολυμπιακός.

Το παρών έδωσαν οι πρόεδροι της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ενώ το δικό του μήνυμα έστειλε κι ο πρωταθλητής του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του, ο Σπανούλης ανέφερε: «Έκανα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στο μπάσκετ, έμαθα πάρα πολλά πράγματα ως άνθρωπος. Έκανα μια πολύ όμορφη οικογένεια, έζησα στιγμές που δεν φανταζόμουν, αν και πάντα είχα υψηλούς στόχους. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα πετύχω όσα είχα γύρω μου με τους συμπαίκτες και τους προπονητές, όλα αυτά. Είναι σαν παραμύθι για εμένα. Υπήρξαν και καλές και άσχημες στιγμές. Οι άσχημες με σκληραγώγησαν, με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και παίκτη και με έκαναν και να χάσω και τα μαλλιά μου».

«Οι μεγάλοι αθλητές συνήθως δεν τελειώνουν όπως επιθυμούν»

Ο Σπανούλης μίλησε και για το «μέχρι τέλους» του Ολυμπιακού, το οποίο του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει έναν τίτλο στην Ελλάδα την τελευταία διετία. «Ήταν μια απόφαση των προέδρων που εγώ σαν αρχηγός της ομάδας όφειλα να σεβαστώ και να ακολουθήσω. Από κει και πέρα, συνήθως η ιστορία λέει πως οι αθλητές που κάνουν μεγάλη καριέρα ποτέ δεν τελειώνουν όπως επιθυμούν… Είναι ένα κάρμα, από τον Θεό… Σπάνια γίνεται με τον τρόπο που θέλουν εκείνοι ή με τον τρόπο που θέλει ο κόσμος… Πάντα κάτι γίνεται, συνωμοτεί το σύμπαν και αλλάζει τα πράγματα και τα φέρνει διαφορετικά. Ακόμα και τις τελευταίες φορές που δεν παίζαμε στο πρωτάθλημα, η ομάδα έδωσε τον αγώνα της, δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τον τρόπο που το πήγε ο Ολυμπιακός αυτή την δεκαετία, έφτιαξε δεκάδες παίκτες, προπονητές, φιλάθλους, η ομάδα μεγαλούργησε. Είναι νομοτελειακό κάποια στιγμή να μη πετύχεις όσα πετύχαινες», δήλωσε.

Δείτε όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη