Σπαραγμός στην κηδεία της 15χρονης Κλαίρης – Στα λευκά οι συμμαθητές της

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Σάμο η κηδεία της 15χρονης Κλαίρης, η οποία έχασε τη ζωή της τόσο άδικα κατά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ντυμένοι οι περισσότεροι στα λευκά, οι συμμαθητές του κοριτσιού τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

Παρούσα στην κηδεία είναι και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κηδεία του 17χρονου Άρη, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του κάτω από τα χαλάσματα ενός παλιού τοιχίου που κατέρρευσε κατά τον ισχυρό σεισμό, θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα.

https://twitter.com/alexkouvelis/status/1322841555074506754

Μιλώντας το πρωί, ο πατέρας του αγοριού, απηύθυνε έκκληση να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα.

Ο ίδιος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν λίγο μετά τις 13:51 την Παρασκευή, οπότε και εκδηλώθηκε ο φονικός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ.

«Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν», δήλωσε ο κ. Κομνηνός μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, αρχικά ο ίδιος βρήκε με τον πατέρα της Κλαίρης τις τσάντες των παιδιών. Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες έσκαβαν με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη.

«Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το “παιχνίδι τελείωσε”», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα εγκαταλελειμμένα κτήρια που υπάρχουν στο νησί, ο κ. Κομνηνός είπε:

«Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στη μνήμη των παιδιών μας. Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτήρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτήρια θα εγκυμονούν κινδύνους. Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση περνάγανε ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΚΚΕ: Με αφορμή και την εκλογή του ΠτΔ εξελίσσεται το γνωστό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι υπέρ των θεσμών του διεφθαρμένου κράτους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωράκι εν μέσω σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κρήτη: Αγωνία για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή με μηνιγγίτιδα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αθήνα: Σοκάρει η περιγραφή γυναίκας που έπεσε θύμα του οδηγού ταξί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αστυνομικός της Βουλής: Σε 10 ημέρες η σύζυγός του αναμένεται να φέρει στη ζωή το έκτο της μωρό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Δένδιας: Οι νατοϊκές ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα, δεν συγχωρείται άλλη προσέγγιση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αναδρομικά: Πάγο στην επιστροφή των δώρων για τους συνταξιούχους βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σερβία: Συλλήψεις 15 υπόπτων για διαφθορά μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης Ομπρένοβατς
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή για το στυγερό έγκλημα η 34χρονη στην Πιερία – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
12 Φεβρουαρίου, 2025