Special Olympics Hellas: Πανελλήνιοι Αγώνες Bowling στην Κομοτηνή

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», τα Special Olympics Hellas θα πραγματοποιήσουν Πανελλήνιους Αγώνες Bowling από 9 έως 13 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, στο Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis.

Πολύτιμη είναι η αρωγή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, το οποίο θα αναλάβει την εθελοντική υποστήριξη των Αγώνων παραχωρώντας εθελοντές από τη Σχολή Φυσικής Αγωγής. Από την πλευρά του ο Δήμος Κομοτηνής, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τα Special Olympics Hellas, επέδειξε για μία ακόμα φορά την κοινωνική του ευαισθησία συνεισφέροντας στο έργο των Αγώνων.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος πάνω από 60 αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί από τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics της Κομοτηνής, των Σερρών, της Θεσσαλονίκης, της Κω, της Καλύμνου, της Αθήνας και των Χανίων, καθώς και από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών. Παράλληλα, θα λάβουν μέρος και αθλητές από Φορείς Ειδικής Αγωγής της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης. Με την καθοδήγηση των προπονητών τους οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα αγωνιστούν ατομικά, ομαδικά και σε unified teams, δηλαδή μεικτές ομάδες ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Οι τελευταίοι θα προέρχονται από τη Σχολή Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Η Τελετή Έναρξης των Αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στον εξωτερικό χώρου του Kosmοpolis, ενώ η Τελετή Λήξης θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου ώρα 18:00 στην κεντρική Πλατεία Ειρήνης.

Στο πλαίσιο των Αγώνων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 09:30 στο Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ημερίδα, με θέμα «Συμμετοχή των ατόμων με νοητική αναπηρία στις εκλογικές διαδικασίες». Την Ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Σύστημα και Γενιά» και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που διοργανώνουμε τους Πανελλήνιους Αγώνες Bowling στην Κομοτηνή, με την πολύτιμη υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι”, τον Δήμο Κομοτηνής, και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Η συμμετοχή των αθλητών μας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο, επιδεικνύει, για άλλη μια φορά, το σημαντικό έργο των Special Olympics να φέρνουν κοντά ανθρώπους, μέσω του αθλητισμού. Θερμά ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και τους εθελοντές για τη συμβολή τους σε αυτή τη διοργάνωση, που ενισχύει την αποστολή μας για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς.»

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025
Politico: Πώς ο Πούτιν χειραγωγεί (ξανά) τον Τραμπ
15 Μαρτίου, 2025
Ξεκινά επισκέψεις στα υπουργεία ο Κ. Μητσοτάκης – Οι τρεις μεγάλες προτεραιότητες και τα μηνύματα
15 Μαρτίου, 2025
Κ. Πιερρακάκης: 132 προτάσεις συνεργασίας ελληνικών ΑΕΙ με ξένα πανεπιστήμια – Χάρβαρντ, Γέιλ, Κολούμπια έρχονται στην Ελλάδα
15 Μαρτίου, 2025
Παπασταύρου: Να γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί χωρίς να ενδίδουμε σε εύκολες λύσεις
15 Μαρτίου, 2025