Τέλος, ερωτηθείς αν θεωρεί πιθανό ένα σχήμα «πρόεδρος Κασσελάκης αντιπρόεδρος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ», ο Σπηλιωτόπουλος είπε πως «αυτά τα σχήματα δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να περπατήσουν γιατί συνήθως οι συμμαχίες οι οποίες γίνονται έχουν μακρά πνοή όταν προκύπτουν μέσα από την κοινωνία».
Για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών μίλησε ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.
Όπως τονίζει καταρχάς για το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «παρατηρούμε πως διαγράφει μια πορεία φθοράς τα τελευταία έτη. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα κορυφαίο λάθος όταν δεν ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την απλή αναλογική, για συμπαράταξη των δυνάμεων. Θεωρώ ότι με την άρνησή του εκείνη απομονώθηκε και από εκείνο το σημείο έως και σήμερα χαρακτηρίζεται από έναν μεγαλοϊδεατισμό ο οποίος δεν το βοηθάει σε τίποτα. Με από μια σειρά από ήττες φτάσαμε σε ένα σημείο που άνοιξε ξανά το θέμα διαδοχής, και προφανώς όταν ανοίγει ένα θέμα διαδοχής και δεν υπάρχουν κανόνες και μάλιστα θεσμικοί, και όταν ένα κόμμα βρίσκεται σε τέτοια παρακμή αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε πληθώρα από μνηστήρες για την ηγεσία».
Για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε πως «το 15% είναι κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από τον πήχη που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει, όμως αν σκεφτούμε τα ποιοτικά στοιχεία αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε χαμένος από αυτή την εκλογική αναμέτρηση, πρώτον διότι κατοχύρωσε τη θέση του ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της αντιπολίτευσης. Από εκεί και έπειτα, ο κ. Κασσελάκης σε προσωπικό επίπεδο πέτυχε ορισμένα πράγματα ποιοτικά. Πέτυχε στους νέους ψηφοφόρους να πάρει μια δυναμική πρωτιά, στα δυναμικά κοινά να πάρει κεφάλι, στα αστικά κέντρα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το μέσο όρο του 15%».
Για τα όσα ακούγονται αναφορικά με το ενδεχόμενο ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «η θέση του δημάρχου της Αθήνας πάντοτε γεννά ηγετικές φιλοδοξίες και πάντοτε στο δήμο της Αθήνας είχαμε παρέλαση από διάφορους δελφίνους σε πολλά κόμματα, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούμε για ένα πρόσωπο που μόλις εξελέγη στη θέση του δημάρχου και θα έλεγα ότι θα ήταν πολύ καλύτερα για αυτόν αν είχε παρέλθει ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα να μπορέσουν οι Αθηναίοι να κρίνουν το έργο του, την αποτελεσματικότητά του, τις ικανότητές του στο δήμο της Αθήνας και αν πράγματι το πρόσημο από αυτή την πορεία ήταν θετικό, θεωρώ ότι θα μπορούσε με μεγαλύτερες προϋποθέσεις να δοκιμάσει και την τύχη του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ίσως είναι πρόωρο να εγκαταλείψει τους πολίτες που τον εξέλεξαν σε αυτή τη θέση έξι μήνες πριν χωρίς να επιδείξει έργο και να μπει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν ξέρω αν ο κ. Δούκας έχει αυτή τη φιλοδοξία ή αν τον σπρώχνουν για να προχωρήσει».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Δούκας ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο αντίπαλος του κ. Κασσελάκη, είπε: «Δεν υπάρχει θέμα αντιπαλότητας. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί αυτά τα οποία συζητούνται για τον κ. Δούκα κάποτε είχαν συζητηθεί και για τον κ. Καμίνη. Δεν ανταποκρίθηκε ούτε ο κ. Καμίνης ούτε τα αιτήματα στον κ. Καμίνη, οπότε δεν υπήρξε «γάμος» μεταξύ αυτών των δύο».
«Άρα μπορεί ο κ. Δούκας να είναι ένας «νέος Καμίνης»;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, με το Σπηλιωτόπουλο να απαντά: «Δεν το ξέρω, αλλά ενδεχομένως γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι τα αντίστοιχα ποιοτικά στοιχεία στις έρευνες της κοινής γνώμης τότε τα είχε και ο κ. Καμίνης. Με τα ίδια στοιχεία είναι και ο κ. Δούκας, οπότε κρατάω μια επιφύλαξη. Κατά τη δική μου εκτίμηση δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Κασσελάκη γιατί ο κ. Κασσελάκης έχει τελείως δική του νόρμα πολιτικής συμπεριφοράς και πορείας. Θεωρώ δηλαδή ότι είναι ένας αντισυμβατικός, φρέσκος πολιτικός που ακόμα και αν είχε τεθεί, θεωρητικά, το ερώτημα στη βάση της Κεντροαριστεράς «ποιος νομίζετε ότι θα είναι πιο ικανός να αντιπαρατεθεί στον κ. Μητσοτάκη» ο κ. Κασσελάκης θα κέρδιζε και δεν το λέω εγώ, το λένε οι έρευνες κοινής γνώμης».