Σπίρτζης στο κανάλι Μαρινάκη: «Εάν θέλετε να κάνω κριτική φωνάξτε με άλλη μέρα, δε θα γίνω τυμβωρύχος»

Στον τηλεοπτικό σταθμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, «One», μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος με αφορμή την μαύρη «επέτειο» από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο πρώην υπουργός είπε πως «δεν σχολιάζω τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι ημέρα για να κάνω κριτική σε όσα είπε ο πρωθυπουργός» και πρόσθεσε πως είναι «ημέρα μνήμης και οφείλουμε να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν». «Εάν θέλετε να κάνω κριτική φωνάξτε με άλλη μέρα, δε θα γίνω τυμβωρύχος» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με την καθυστέρηση έκδοσης αδειών για σπίτια, διαμερίσματα και καταστήματα που κάηκαν τόνισε πως υπάρχουν διακριτές αρμοδιότητες ανάλογα με την περίσταση. «Άλλο άδειες επισκευής, οι οποίες εκπορεύονται από το υπουργείο Υποδομών» και «διαφορετική περίπτωση είναι οι άδειες ανακατασκευής οι οποίες υπάγονται στην πολεοδομία» επεσήμανε.

Επιπλέον τόνισε πως η πληγείσα περιοχή δεν έχει «χωροταξικό συνδυασμό, δεν έχει δρόμο και κάποιοι δεν θέλουν να μπει στο σχέδιο πόλεως, ακόμα και τώρα μετά την καταστροφή» και ως εκ τούτου οι «δυσκολίες αυτές σπάνια ξεπερνιούνται με fast-track διαδικασίες».