Σπόντες Τσακαλώτου για Κυβέρνηση με… Αντουανέτα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέσα σε τέσσερις μέρες αποφάσισε ότι δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί τον στόχο των πλεονασμάτων και υιοθέτησε την ρητορική των συντηρητικών δυνάμεων της ΕΕ «να φτιάξουμε πρώτα το σπίτι μας».

«Το 2020 πόσο θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος; To έχετε υπολογίσει; Τα μέτρα τα δικά σας τα υπολογίζουμε 1,8 δισεκατομμύρια. Εσείς πόσο λέτε; Πως θα “τετραγωνίσετε’ τον κύκλο; Με μείωση του αφορολόγητου ή θα πάρετε 1,8 δισεκατομμύρια από φοροδιαφυγή; Τι θα κάνετε με συντάξεις, επιδόματα και προσλήψεις;» ανέφερε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

«Αυτή η δεξιά ατζέντα του φτιάχνουμε εχθρούς πάντα πάει πιο δεξιά γιατί πόσο καιρό θα φάνε τα μεσαία στρώματα από καταστολή» συμπλήρωσε και παραφράζοντας μία φράση που έχει αποδοθεί στη Μαρία Αντουανέτα είπε «λέτε αν δεν υπάρχει ψωμί μπορείτε να πάρετε καταστολή».