Σπύρος Δημητρίου για υπόθεση Πολυχρονόπουλου: «Νομικά και δικαστικά δεν υπάρχει υπόθεση»

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας και συγγενικά του πρόσωπα, σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί χρηματικά ποσά.

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου μιλώντας για την υπόθεση του Κώστα Πολυχρονόπουλου ανέφερε χαρακτηριστικά «υπάρχει υπόθεση Πολυχρονόπουλου; νομικά και δικαστικά δεν υπάρχει υπόθεση».

Η δημοσιογράφος του MEGA και δικαστική συντάκτρια Άννα Κανδύλη εξήγησε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πόρισμα από την Αρχή Ξεπλύματος το οποίο καταλήγει σε κάποια ευρήματα. Η κατακλείδα αυτού του πορίσματος είναι ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Έτσι, σε αυτή την φάση θα κληθεί ο εισαγγελέας αυτά που λέει το πόρισμα της Αρχής να τα κάνει αποδείξεις.

Από την πλευρά του ο κ. Δημητρίου εξήγησε γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν αναγνωρίζεται σε νομικό επίπεδο η απάτη: «Ενόσω δεν υπάρχει νομικό πρόσωπο, που μπορεί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος, και ο δωρητής γνωρίζει ότι δίνει σε ιδιώτη μία δωρεά επαφίεται στην ηθική του, στη καλή του θέληση».

O Σταύρος Μπαλάσκας εντόπισε ότι το μεγάλο κενό στην υπόθεση του κ. Πολυχρονόπουλου εντοπίζεται: «Ο Πολυχρονόπουλος δεν βρίσκεται να έχει πάρει χρήματα και να τα έχει αποθηκεύσει για δικό του όφελος ή να τα έχει επενδύσει κάπου ή να έχει κάνει αγορές. Εκεί λοιπόν, υπάρχει το μεγάλο ”λευκό”. Και για αυτό είμαι με αυτά που λέει ο κ. Πολυχρονόπουλος».