Στ. Καλαφάτης: «Φεύγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να γκρεμίσει τις γέφυρες»

Η αρχή μιας νέας πορείας σηματοδοτείται με τον προϋπολογισμό, δηλώνει ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Ο προϋπολογισμός του 2020 κάνει την αρχή για να κλείσει ο φαύλος κύκλος της υπερφορολόγησης και όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αλλά μειώνει και τα βάρη που επισώρευσαν τα προηγούμενα χρόνια, στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά «ξεφορτώνονται» φόρους 1,2 δισ. ευρώ και όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ γίνονται πράξη. «Ό,τι είπαμε, το κάνουμε», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λίγο πριν τις εκλογές, «για να υπονομεύσει την επόμενη κυβέρνηση, είχε μοιράσει πασχαλιάτικα ακόμα και το δώρο των Χριστουγέννων και είχε εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο, αναγκάζοντας τον τότε τσάρο της Οικονομίας να ομολογεί πως δεν είχε ούτε καν για να μειώσει τον ΦΠΑ στον καφέ.

Φεύγοντας είχαν επιλέξει να κάψουν τα σπαρτά και να γκρεμίσουν τις γέφυρες. Ακόμα και οι εκθέσεις της Κομισιόν προέβλεπαν πως δεν θα πιαστεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019».

«Παρ’ όλα αυτά, η ΝΔ μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, αύξησε το επίδομα θέρμανσης, κάλυψε τις οφειλές στη ΔΕΗ, χορήγησε αυξημένες τις συντάξεις χηρείας και τώρα μοιράζει έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλα τα Άτομα με Αναπηρία και σε όλες τις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν άνεργα μέλη», τόνισε ο κ. Καλαφάτης και επισήμανε ότι σήμερα επιτυγχάνονται οι στόχοι του 2019 και δημιουργούνται στέρεες βάσεις για μία καλύτερη νέα χρονιά.