Στ. Καλαφάτης για την αποφράδα 20η Ιουλίου: Έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την Πατρίδα μας

Τη σημερινή θλιβερή επέτειο της 20ης Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Σαν σήμερα, στις 20 Ιουλίου του 1974, ο Αττίλας – με πρόσχημα το άφρον χουντικό πραξικόπημα- εισβάλλει στην Κύπρο, για να αποκαταστήσει δήθεν την τάξη πραγμάτων που όριζαν οι Συνθήκες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέσα σε λίγες μέρες, η Μεγαλόνησος πνίγεται στο αίμα. Χιλιάδες νεκροί, εν ψυχρώ δολοφονημένοι, αγνοούμενοι, τραυματίες και πρόσφυγες. Και σχεδόν το 40% των κυπριακών εδαφών κάτω από την μπότα του κατακτητή. Για να ακολουθήσει εποικισμός και εθνοκάθαρση των κατεχόμενων εδαφών, λεηλασία των μνημείων του πολιτισμού και βεβήλωση των εκκλησιών. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση του Κυπριακού. Εισβολή, κατοχή, εποικισμός, εθνοκάθαρση. Ακρωτηριασμός της Κύπρου και πληγή στον κορμό του Έθνους.

Τιμούμε τους πεσόντες και ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα που εκπέμπει η σημερινή επέτειος για την αποφράδα εκείνη ημέρα. Εθνική ενότητα και συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις απειλές και τις προκλήσεις των γειτόνων. Έτοιμοι και αποφασισμένοι, όλοι μαζί, με πίστη στην Πατρίδα μας και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Η απόφαση είναι δεδομένη και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ικανές και πανέτοιμες.

-Ad-