Στ. Καλαφάτης στο newsique: Καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ, όσον και την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, σχολιάζει, μέσω του newsique, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Μετά την εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ, η γειτονική Τουρκία έβαλε στο στόχαστρό της την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο προχώρησε στην παρανοϊκή απόφαση –διότι είναι παρανοϊκό να ισχυρίζεται ότι συνορεύει με τη Λιβύη- να επιβάλει στη γειτονική αφρικανική χώρα μια «συμφωνία» που δήθεν οριοθετεί τις μεταξύ τους θαλάσσιες ζώνες. Αρνείται την υφαλοκρηπίδα των νησιών -ακόμη και της Κρήτης- και απειλεί πως θα προχωρήσει σε έρευνες στην περιοχή αυτή, όπου η Ελλάδα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα», υπογραμμίζει ο κ. Καλαφάτης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και Bουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως η χώρα μας δεν θα δείξει καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Πιο χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Μπροστά στο παρανοϊκό ξέσπασμα των γειτόνων μας, ξεκαθαρίσαμε ότι θέλουμε το διάλογο, αλλά με σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

-Ad-