Στ. Καλαφάτης: Τιμούμε τους ήρωες του ΄21 αλλά και τους ήρωες του σήμερα

Τιμούμε τους ήρωες του ΄21 αλλά και τους ήρωες του σήμερα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook για την 25η Μαρτίου 1821, ο Σταύρος Καλαφάτης, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Γράφει συγκεκριμένα:

Η διπλή γιορτή της Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού μπορεί να εμπνέει και να καθοδηγεί τα βήματά μας, να ζωντανεύει την πίστη, την περηφάνια και την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Μπορεί, πάνω από όλα, στις δύσκολες αυτές ώρες, να γίνεται αντίλαλος της φωνής του Μακρυγιάννη, ότι επιβάλλεται να βάζουμε πάνω από το «εγώ», το «εμείς». Ότι όσοι τα καταφέρνουν, αυτοί είναι οι ήρωες. Ότι διακινδυνεύουν πολλά για όλους και όλες μας. Κι ότι αξίζει να τους τιμούμε, όχι μόνον εκ των υστέρων, αλλά και την ώρα που μάχονται.

Τιμούμε, σήμερα, τους αγωνιστές για την ελευθερία της Πατρίδας μας, τους ήρωες του ’21, εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους, αλλά κι εκείνους που χάρισαν την περιουσία τους στον αγώνα του Έθνους. Τιμούμε, ταυτόχρονα, και εκείνους που παρατάσσονται τώρα απέναντι σε καραδοκούντες γείτονες, άγρυπνοι φύλακες των συνόρων μας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τους στρατιωτικούς, τους λιμενικούς, τους αστυνομικούς που φυλάττουν Θερμοπύλες. Και βέβαια τους ηγέτες των καιρών με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φαρμακοποιούς, που μάχονται ενάντια στο φονικό ιό. Όλους εκείνους που με σθένος και αυταπάρνηση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του διπλού μετώπου για την ασφάλειά μας, για το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό.

Οι μέρες που έρχονται είναι εξαιρετικά δύσκολες. Περιθώρια για διαξιφισμούς, λαϊκισμούς κι ανευθυνότητες δεν υπάρχουν. Μεγάλα λόγια δεν ταιριάζουν. Ούτε μικρόψυχες κι ανέμελες μαγκιές κόντρα στο κοινό καλό. Είναι η ώρα της ατομικής υπευθυνότητας και της συλλογικής συνείδησης. Η ώρα που το ατομικό οφείλει να υποτάσσεται στο συλλογικό. Και το «εγώ», να μπαίνει κάτω, πολύ πιο κάτω, από το «εμείς».

Η διπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, η εισβολή του κορονοϊού και οι εξ Ανατολών επιθετικές προκλήσεις, επιβάλλουν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ενότητα και ομοψυχία, αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία. Επιβάλλουν στις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία των πολιτών να στηρίξουν την Κυβέρνηση και τους ηγέτες του διπλού πολεμικού μετώπου. Επιβάλλουν, στον καθένα και την καθεμιά από μας, να αναδείξουμε τις αρετές του Έθνους και το φιλότιμο του Έλληνα. Έτσι ώστε, όλοι μαζί, με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, να βγούμε και πάλι νικητές.

Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

-Ad-