Στ. Πέτσας: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο»

«Στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών με την μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα ή μέσα αίτησης ασύλου, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν και οι κλειστές δομές» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί στο OPEN αναφέρθηκε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Μιλώντας για το παρασκήνιο της εισόδου του Ορουτς Ρεϊς στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα, τόνισε ότι «την πορεία του Όρουτς Ρεϊς την παρακολουθούσαμε από την ώρα που μπήκε στα δικά μας θαλάσσια ύδατα και για αυτό στείλαμε το Νικηφόρο Φωκά. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε «ότι είμαστε μακριά από τη Χάγη και αυτό που θέλουμε είναι να προχωρήσουμε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με Τουρκία και αν υπάρξει θετικό έδαφος να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία».

Όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «ότι κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μπουν στο υφιστάμενο σύστημα που λήγει στις 30 Απριλίου. Από το Μάϊο θα υπάρχει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο, οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το αμέσως προσεχές διάστημα. Πάντως όσοι νιώθουν ότι απειλούνται ότι θα χάσουν την κατοικία τους, να μπουν στο σύστημα μέχρι την 30η Απριλίου».

Για το πότε θα έρθει η κανονικότητα στην αγορά εργασίας ο κ.Πέτσας είπε «ότι έχουμε δρόμο ακόμα για να δούμε κανονικότητα στην αγορά εργασίας. Ελπίζουμε σε περαιτέρω μείωση της ανεργίας και το 2020 και το 2021 και περιμένουμε και τις επενδύσεις όπου θα δώσουν περαιτέρω δουλειά»

Για τον κατώτατο μισθό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε « ότι στο υπουργικό συμβούλιο του Ιουνίου θα αποφασιστεί η αύξηση του. Δεν μπορώ να πω τι ποσοστό αύξησης θα υπάρξει, αλλά θα υπάρξει.»

Τέλος για την εισφορά αλληλεγγύης ο κ. Πέτσας είπε «ότι θα υπάρξει μεγάλη μείωση μέσα στο 2020 της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ έχουμε δεσμευθεί ότι θα υπάρξει ισοσταθμική μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2020».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«Σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»: Τα μηνύματα των νέων υπουργών
15 Μαρτίου, 2025
ΟΗΕ: Ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις η Πενταμερής
15 Μαρτίου, 2025
Λευκωσία: Νεκρό βρέφος σε αυτοκίνητο – Φέρεται ότι το ξέχασε η μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025
LIVE – Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση – Sτο Προεδρικό οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί
15 Μαρτίου, 2025
Το Κίεβο κατέρριψε 130 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία
15 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025