ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΝΩ ΠΕΥΚΕΝΕΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2021 (ΕUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Στα 40.00 στρέμματα η καμένη έκταση – Πού δίνεται μάχη τώρα

Σε 40.000 ανέρχονται τα καμένα στρέμματα σε Κορινθία και Αττική όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως είπε το ξημέρωμα βρήκε τους πυροσβέστες αντιμέτωπους με ανέμους 5-6 μποφόρ ενώ τώρα η μάχη δίνεται κυρίως στο ανατολικό μέτωπο της φωτιάς.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί μέσα στην ημέρα είπε ο κ. Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι οι δυνάμεις θα μείνουν εκεί μέχρι να σβηστεί η φωτιά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε χρησιμοποιείται και αν χρησιμοποιείται σωστά το 112 είπε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι μηχανισμός ενημέρωσης αλλά ένας τρόπος με τον οποίο ειδοποιούνται οι πολίτες σε ακραίες συνθήκες και καταστάσεις.

«Το 112 είναι η έσχατη λύση, το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών. Πρώτα χρησιμοποιούμε τα πρωτόκολλα. Την πρώτη μέρα συντεταγμένα έγινε η απομάκρυνση των κατοίκων και δεν χρειάστηκε η ενεργοποίησή του. Στη συνέχεια επειδή άλλαξαν απότομα οι καιρικές συνθήκες το ενεργοποιήσαμε» είπε και συνέχισε:

«Το 112 δεν είναι μηχανισμός ενημέρωσης. Πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ και με μόνο μέλημα πως θα σώσουμε την ανθρώπινη ζωή».