Στα ημιτελικά της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στα ημιτελικά του τουρνουά Masters της Ρώμης προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μετά από μεγάλη μάχη κατέβαλε την αντίσταση του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ με 7-6 (5), 6-2 σε 2 ώρες και 27 λεπτά. Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να βγει νικητής μετά από ένα συγκλονιστικό και απόλυτα ισορροπημένο πρώτο σετ, ενώ στο δεύτερο κατάφερε από ένα σημείο και μετά να πάρει το «πάνω χέρι», να φτάσει στη νίκη και να… κλείσει ραντεβού με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά.

Σχεδόν μιάμιση ώρα χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί το πρώτο σετ, όπου οι δύο παίκτες έδωσαν τεράστια μάχη, με όλα σχεδόν τα γκέιμ να είναι «γεμάτα». Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε 3-0, ενώ έχασε και ευκαιρία για δεύτερο σερί break. Ο Σίνερ, αφού κράτησε με δυσκολία το σερβίς του, αντέδρασε, ισοφάρισε 3-3 και έδειξε να έχει καλύτερο ρυθμό, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να μείνει «όρθιος» με δύο κρίσιμους άσους σε πολύ αποφασιστικό σημείο (5-5 και ισοπαλία). Ο Ιταλός ισοφάρισε εύκολα και έστειλε το σετ στο τάι-μπρέικ, όπου κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να αποκτήσει διαφορά άνω του ενός πόντου ως το 5-5. Εκεί, ο Τσιτσιπάς με δύο winners κατάφερε να «σπάσει» την ισορροπία και να πάρει το καθοριστικό -όπως αποδείχθηκε- σετ με 7-6.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας πέτυχε και πάλι νωρίς break και προηγήθηκε 2-1, αλλά η διαφορά ήταν ότι, όσο κι αν πιέστηκε, κράτησε το σερβίς του και εκμεταλλεύθηκε τον εκνευρισμό και τα λάθη του Σίνερ, για να κάνει και δεύτερο break και να προηγηθεί 5-2. Στο τελευταίο γκέιμ ο Ιταλός προσπάθησε, έσωσε ένα ματς μπολ και είχε ευκαιρία να μειώσει, όμως ο Τσιτσιπάς «απάντησε» με άσο και στη συνέχεια πήρε το πλεονέκτημα. Στο δεύτερο ματς μπολ το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά, καθώς ένας φίλαθλος λιποθύμησε στις εξέδρες, όμως ο Στέφανος κράτησε την ψυχραιμία του και με την επανέναρξη πανηγύρισε τον νικητήριο πόντο.

Έτσι, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ θα βρεθούν αύριο (14/5) αντιμέτωποι στον ημιτελικό ενός τουρνουά Masters. Στη Μαδρίτη ο Γερμανός επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-2, όμως γενικά ο Έλληνας πρωταθλητής έχει το «πάνω χέρι» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με επτά νίκες έναντι τεσσάρων. Οι δυο τους συναντήθηκαν φέτος σε ακόμη έναν ημιτελικό Masters, στο Μόντε Κάρλο, όπου ο Τσιτσιπάς νίκησε 6-4, 6-2, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γεραπετρίτης: Επιδοκιμάζουμε τη σαφή στάση των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας
4 Μαρτίου, 2025
Ο Στάρμερ χαιρετίζει τη δέσμευση του Ζελένσκι για την επίτευξη ειρήνης
4 Μαρτίου, 2025
Aλέξης Κούγιας: Ποιος θα αναλάβει τις πολύκροτες υποθέσεις του
4 Μαρτίου, 2025
Προφυλακιστέος ο 17χρονος για το αιματηρό επεισόδιο έξω από κέντρο διασκέδασης στο Ηράκλειο Κρήτης
4 Μαρτίου, 2025
Δένδιας: Ορόσημο για τις αμυντικές δυνατότητές μας η προκήρυξη των πρώτων δύο προσκλήσεων από το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας
4 Μαρτίου, 2025
#Κιλκίς #φωτιά Μεγάλη φωτιά σε σπίτι στο Κιλκίς (video)
4 Μαρτίου, 2025
Τζόρτζια Μελόνι για σχέσεις ΗΠΑ – Ευρώπης: Στόχος μας είναι η μείωση των διαφορών
4 Μαρτίου, 2025
Με δασμούς 25% σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων απαντά στις ΗΠΑ ο Καναδάς
4 Μαρτίου, 2025
Μητσοτάκης: Χαιρετίζω την πρόταση της Φον Ντερ Λάιεν για επανεξοπλισμό της Ευρώπης
4 Μαρτίου, 2025
ΣΟΚ: Έλουσε το σπίτι με βενζίνη και επιχείρησε να κάψει ζωντανή την εν διαστάσει σύζυγο του
4 Μαρτίου, 2025