Στα όρια τους οι ΜΕΘ στην Αττική – Επτά παιδιά νοσηλεύονται στην Πάτρα

Στα όρια τους βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής, την ώρα που σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια για να μπει «φρένο» στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με 163 εισαγωγές έληξε μια ακόμη δύσκολη εφημερία στα νοσοκομεία της Αττικής. Γεμάτος είναι ο Ερυθρός Σταυρός με 14 ασθενείς και μία κλίνη να απομένει κενή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι μονάδες είναι στο 90% σε πληρότητα, ενώ έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που προβλέπει μεταφορές ασθενών που έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο σε Κέντρα Αποκατάστασης ή σε ιδιωτικές κλινικές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ενδεικτικά ότι υπάρχει διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο κορονοϊού και δεκάδες είναι οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό σε απλές κλίνες στο Τζάνειο, στο Αμαλία Φλέμινγκ στο Παμμακάριστος, ενώ οι 14 κλίνες ΜΕΘ του Σισμανόγλειου είναι κατειλημμένες όπως και οι 16 του «Γεννηματά».

Παράλληλα, έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες νέων ανθρώπων, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του ιατρικού προσωπικού.

Νοσηλεύονται επτά παιδιά στην Πάτρα

Επτά παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου. Τα νοσοκομέια της Πάτρας είναι ασφυκτικά γεμάτα με διψήφια κρούσματα.

Συνολικά 71 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίο και 19 στη ΜΕΘ, ενώ 61 είναι οι νοσηλείες στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», με 8 στη ΜΕΘ.

Σε επιφυλακή για τις μεταλλάξεις

«Συναγερμός» σήμανε στις υγειονομικές αρχές έπειτα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων στην Αττική, τα οποία φέρουν μετάλλαξη που περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

«Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική».